Obchodní prostory v karlínském River Diamond jdou do dražby za velkého zájmu možných investorů

10.11.2014 09:11 Tisková zpráva:

Hned po vyhlášení dražby obchodních prostor v komplexu River Diamond v pražském Karlíně se objevili první zájemci. Podobné atraktivní nemovitosti jsou podle odborníků lákavé pro investory mimo jiné díky vhodnému mixu kupní síly v místě, kde se nacházejí. A v karlínském komplexu jsou potenciální nakupující jak v blízkých administrativních centrech, tak i v nových bytech. Dražbu  vyhlásila v těchto dnech společnost Naxos, historicky největší dražebník v zemi. Licitovat se bude 10. prosince v pražské aukční síni Sacre Coeur, nejnižší podání je 26 805 000 korun. (Tisková zpráva: Naxos)

„U nemovitostí tohoto typu je zásadním předpokladem úspěšného prodeje výborná lokalita. Ta je v případě nebytového prostoru v komplexu River Diamond jedinečná, “ uvádí generální ředitel Naxosu Jan Sachr. „Pronajmout tyto prostory ve velikosti 480 m2 v blízkosti administrativního centra a nové rezidenční výstavby nebude v budoucnu problém. A pro obchodníky, kteří tu budou nabízet své zboží, či služby půjde jen o to dobře zvolit nabízený sortiment.  Tato lokalita je stále „živá“. Přes den jsou tu kupující z přilehlých administrativních center, večer pak zas rezidenti z bytových projekt, tzn. že koupěschopná populace je zde téměř v každém okamžiku,“ dodává. Dalším důležitým parametrem u podobných nemovitostí je podle Jana Sachra kvalita provedení stavby – karlínský komplex je nositelem prestižního titulu Stavba roku 2006.

„Budoucím investorem může být buď přímo obchodní firma, která tu bude prodávat, anebo ten, kdo má zájem o konzervativní zhodnocení svých finančních prostředků. Výhodou je, že projekt je poměrně nový, a tak nebude třeba investovat do oprav,“ říká Jan Sachr s tím, že Naxos má zkušenosti s prodejem nemovitostí v jiných městech. „V současné době zajišťujeme prodej obchodních prostor v projektu Kollárova v Hradci Králové,“ doplňuje. Společnost úspěšně prodávala v Karlíně i byty. Podle Sachra je toto místo specifické tím, že se po povodních rychle rozvíjí a je tu kvalitní prostředí pro život v širším centru Prahy.