Oberbank AG nesouhlasí a ohrazuje se proti výsledkům ankety „VSTŘÍCNÁ BANKA“

24.03.2010 12:03 Tisková zpráva: Oberbank

– Začátkem tohoto týdne média publikovala výsledky ankety webového portálu www.vstricnabanka.cz. Po důsledném prověření stránek bylo zjištěno, že údaje uveřejněné v anketě nevycházejí z dostatečně reprezentativního vzorku hlasujících (19- 40 respondentů!!! ). Tato zpráva poškozuje dobré jméno Oberbank AG a zvažujeme nyní právní kroky nutné k nápravě!

Začátkem toho týdne proběhla v médiích (Blesk, Euro, atd.) informace o výsledcích OVB ankety na téma Vstřícná banka. V této anketě Oberbank AG zaujala až poslední místo, a proto jsme se rozhodli prověřit všechny okolnosti.

Po velmi snadném prověření – návštěvě stránek pořádané ankety (www.vstricnabanka.cz) jsme dospěli ke zjištění, že tato anketa NEMÁ ŽÁDNOU VYPOVÍDAJÍCÍ hodnotu!!! Hlasovat mohou pouze registrovaní uživatelé a v případě Oberbank AG jich bylo pouze 18 (s hlasem Oberbank AG marketingového oddělení – 19!!!). Samozřejmě hlasování marketingového oddělení Oberbank AG okamžitě značně pozměnilo  pořadí ostatních bank!!!

U banky na prvním místě hlasovalo více osob – 40 osob, což ale samozřejmě není REPREZENTATIVNÍ VZOREK. Navíc server Oberbank AG předem o takové anketě neinformoval, nevyžádal si souhlas se zařazením do takové ankety, neoprávněně použil logo Oberbank AG a uváděl ohledně Oberbank AG zastaralé, popř. nepravdivé či nepřesné údaje!

V tuto chvíli zvažujeme právní kroky proti poškození dobrého jména Oberbank AG a žádáme i ostatní média, aby i do budoucna zamezila šíření nepřesných informací, které nemají dostatečnou vypovídající hodnotu!!!