OBJEM POSKYTNUTÝCH HYPOTÉK RAIFFEISENBANK

13.01.2016 04:01 Tisková zpráva: Raiffeisenbank

V loňském roce poskytla Raiffeisenbank svým klientům z řad fyzických osob přes 8 300 hypoték v celkovém objemu 16,7 miliardy korun. V porovnání s výsledky roku 2014 se jedná o 14% nárůst poskytnutých úvěrů a 20% nárůst, pokud jde o celkový finanční objem. Průměrná výše hypotéky překonala vloni hranici dvou milionů korun.

„Po celý rok 2015 se úrokové sazby držely velmi nízko, čehož klienti využívali a sjednávali si u hypoték dlouhodobé fixace. Vloni tak byla více než polovina poskytnutých hypotečních úvěrů uzavřena s pětiletou fixací,“ říká produktová manažerka Raiffeisenbank Blanka Schmidtová a dodává: „Velký zájem měli klienti i o fixace sedmileté, jejichž podíl na produkci překonal 27 %. Při nízkých úrovních pevných sazeb se klienti naopak minimálně zajímali o sazby variabilní a jejich podíl proto tvořil jen necelá dvě procenta.“

V loňském roce si klienti sjednávali hypotéky z 32 % za účelem koupě nemovitosti, třetina poskytnutých úvěrů pak připadla na refinancování.