Panattoni mezi třemi největšími staviteli průmyslových hal v ČR

05.08.2014 08:08 Tisková zpráva:

Společnosti Panattoni patří podle aktuální statistiky dokončených průmyslových nemovitostí mezi tři nejúspěšnější společnosti na českém trhu co do nových projektů. Spolu s dalšími dvěma developerskými společnosti Panattoni postavila více než polovinu všech nových průmyslových hal, které za první pololetí v České republice vznikly. Ukazuje to statistika poradenské společnosti Cushman & Wakefield. Za šest měsíců letošního roku Panattoni postavila a předala 32.600 metrů čtverečních na míru připravených ploch v industriálních budovách. (Tisková zpráva: Panattoni)

„Panattoni postavila a předala i jednu ze dvou největších průmyslových hal nově postavených do pololetí letošního roku – je jí budova pro Ideal Automotive v Panattoni Parku Stříbro o 16 000 m2, ve které najde zaměstnání na 400 lidí. Krom toho ve Stříbře ve spolupráci s novou českou skupinou Accolade dokončujeme halu pro amerického výrobce kancelářského vybavení Steelcase, která bude jednou z největších na českém trhu vůbec s celkovou podlahovou plochou 27 000 m2, což je pětinásobek průměrné transakce na našem trhu podnikatelských nemovitostí,“ říká Klára Fritsch, obchodní ředitelka Panattoni Česká republika.
„Můžu potvrdit, že zájem investorů o Českou republiku v posledních měsících výrazně stoupl spolu s tím, jak oživuje evropská ekonomika. Rekordní počet nově dokončených průmyslových ploch je logickým výsledkem většího zájmu s tím, jak developeři dokončují projekty nasmlouvané v poslední době. Největší zájem registrujeme po průmyslových parcích podél hranice s Německem. Často jde o automobilové investory, kteří využívají návaznosti na středoevropské automobilky,“ dodává Klára Fritsch.