26. 11. 2015

Parky Prologis západně od Prahy v hledáčku zákazníků

Prologis, Inc., globální lídr v oblasti průmyslových nemovitostí, dnes oznámil podpis čtyř nájemních smluv na 13 148 metrů čtverečních v Prologis Park Prague-Airport a Prologis Park Prague-Rudná.

Transakce zahrnují:

• 5 312 metrů čtverečních v Prologis Park Prague-Rudná s dodavatelem a prodejcem bio potravin Country Life;

• 4 700 metrů čtverečních v Prologis Park Prague-Airport s prodejcem, který je prvním zákazníkem Prologis v Prologis Park Prague-Airport DC1;

• prodloužení smlouvy na 2 106 metrů čtverečních v Prologis Park Prague-Rudná s mezinárodním poskytovatelem logistických služeb Lorenc Logistic;

REKLAMA

• rozšíření pronájmu o 1 030 metrů čtverečních v Prologis Park Prague-Rudná s mezinárodním poskytovatelem logistických služeb DB Schenker.

„Oba parky hrají v pražském portfoliu Prologis klíčovou roli a poskytují našim zákazníkům distribuční prostory třídy A se snadným přístupem na klíčové trhy regionu,“ uvedl Martin Baláž, ředitel pro výstavbu a pronájem Prologis pro Českou republiku a Slovensko, „jsme potěšeni, že můžeme tak brzy po dokončení Prologis Park Prague-Airport DC1 potvrdit našeho prvního zákazníka, což svědčí o příznivých tržních podmínkách pro spekulativní výstavbu v této vyhledávané lokalitě.“

V současné době Prologis Park Prague-Airport sestává ze dvou budov o celkové rozloze 60 000 metrů čtverečních s potenciálem pro další výstavbu až 61 000 metrů čtverečních. Park se nachází pouhých pět minut jízdy od pražského Letiště Václava Havla a poskytuje výborné spojení s národními i mezinárodními obchodními trasami vedoucími především po dálnici D5.

U dálnice D5 se nachází také Prologis Park Prague-Rudná nabízející pohodlné spojení s Letištěm Václava Havla Praha a centrem města vzdáleným pouhých 20 minut. Park v současné době sestává z 18 budov o celkové rozloze 176 000 metrů čtverečních moderních distribučních prostor.

Prologis je s více než 952 000 metrů čtverečních logistických a průmyslových prostor jedním z předních poskytovatelů distribučních budov v České republice (k 30. září 2015).

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu