04. 03. 2015

Pomáháme zlepšovat vztahy mezi sousedy

Do Regionálního fondu rozvoje Poštovní spořitelny mohou své projekty hlásit nevládní neziskové organizace (spolky, obecně prospěšné organizace, ústavy, nadace, nadační fondy, účelová zařízení církví), příspěvkové organizace i obce. Maximální výše jednoho grantu je 100 tisíc korun.

„Hlavním tématem tohoto ročníku je opět rozvoj sousedských vztahů. Regionální fond rozvoje s podtitulem souSedíme sipodpoří projekty zaměřené na rozvíjení činorodých a soběstačných sousedských komunit, do jejichž života se může zapojit každý, kdo má zájem a dobré nápady,“ říká Alena Králíková, manažerka společenské odpovědnosti ČSOB.

Zájemci se do projektu souSedíme mohou hlásit od 4. března 2015,přičemž uzávěrka žádostí je 15. dubna 2015. Odborným garantem a realizátorem programu je Nadace VIA. Regionální fond rozvoje Poštovní spořitelny registroval v loňském roce 202 žádostí, z nichž 38 bylo nakonec úspěšných. Mezi vybrané projekty bylo rozděleno 2 711 413 korun. Mezi kraje s nejvíce podpořenými projekty patřil Středočeský (osm projektů), Královéhradecký (pět projektů), Jihomoravský, Ústecký, Plzeňský a hlavní město Praha (vždy čtyři projekty).

Československá obchodní banka, včetně jejích obchodních značek Era a Poštovní spořitelna, podporuje komunitní projekty v regionech již od roku 2007. Loňský rok byl vůbec prvním, který se zaměřil na zlepšování sousedských vztahů, a počet přihlášených žádostí svědčil o velkém zájmu. Atraktivních témat bylo hodně, o čemž vypovídaly i názvy některých podpořených projektů: „Sousede, pojď vařit“, „My a naše město plné příběhů“, „Sousedské dny Bohumilic“, „Babičko, dědečku vyprávěj“, „Ten dělá to a ten zas tohle“, „Hurá za sousedy“. Od roku 2007 ČSOB mezi komunitní projekty v regionech rozdělila již více než 24 milionů korun.

Více informací o grantovém programu je k dispozici na webových stránkách www.csob.cz/csr a www.nadacevia.cz.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu