Praha 10 je nejžádanější čtvrtí mezi zájemci o nové byty. Nejprodávanější dispozicí

27.08.2015 02:08 Tisková zpráva: EKOSPOL

Od druhého čtvrtletí letošního roku již neplatí letitá pravda, že nejvíce nových bytů v Praze se prodává na území městské části Prahy 9. Novým šampionem české metropole se totiž stala Praha 10, kde se podle statistik společnosti EKOSPOL ve druhém čtvrtletí prodalo 576 bytů, což je třetina z 1700 bytů prodaných za dané období po celé Praze. Nejprodávanější dispozicí zůstávají byty 2+kk před byty 3+kk a 1+kk. Drtivá většina bytů se ve druhém čtvrtletí prodala v projektech s 50 a více byty.

Za růstem Prahy 10 stojí jednoznačně raketová prodejnost projektu EKOCITY Hostivař od společnosti EKOSPOL, která zde za v první polovině letošního roku prodala na rezervační smlouvy 300 bytů. Městská část Praha 9 se v tabulce prodejnosti musela „spokojit“ s druhým místem, když za druhý kvartál se na jejím území prodalo 341 bytů. Za ní pak následovala Praha 5 s 309 byty a Praha 4 s 201 prodanými novými byty.

EKOSPOL začal prodávat první etapu projektu EKOCITY Hostivař s 248 byty 7. dubna a již po měsíci měl na rezervační smlouvy vyprodáno 180 bytů. Druhou etapu se 186 proto společnost do prodeje pustila již na začátku června, tedy o půl roku dříve, než původně plánovala. A i byty z této etapy šly rychle na odbyt. Na konci června tak byly první dvě etapy s celkem 434 byty vyprodány ze 70 procent! Největší zájem mezi kupujícími byl především o unikátní byty 1+kk s moderně vyřešeným stavebně odděleným spacím koutem. Cena těchto garsonek, které nabízejí komfort bytu 2+kk, začínala na 990 tisíci korunách. „Naše nabídka bytů v Hostivaři způsobila už od samotného začátku hotové zemětřesení. Naši makléři nestíhali zvedat telefony, například po garsonkách se během pár dnů doslova zaprášilo. EKOCITY Hostivař, v němž dohromady vznikne 802 bytů, se tak nepochybně stává jedním z nejúspěšnějších a nejprodávanějších rezidenčních projektů v historii České republiky,“ říká Evžen Korec, generální ředitel a předseda představenstva společnosti EKOSPOL.

Byty 2+kk stále nejžádanější

Nejprodávanější dispozicí zůstaly i ve druhém čtvrtleté letošního roku byty 2+kk, které se podílely na celkových prodejích 35,4 procenty. Oproti prvním třem měsícům jejich podíl poklesl, naopak bytům 3+kk a 1+kk podíl na celkových prodejích mírně vzrostl. Podíl bytů 3+kk činil 29,2 procenta a 1+kk rovných 25 procent. Drtivá většina – plných 88 procent – nových bytů se prodala v projektech, ve kterých developeři budují 50 a více bytů.

Třetí etapa EKOCITY Hostivař již brzy v prodeji!

Vzhledem k výjimečně rychlé prodejnosti předchozích etap bude prodej třetí etapy projektu EKOCITY Hostivař zahájen 1. září, tedy o devět měsíců dříve, než se původně plánovalo. EKOSPOL ve třetí etapě nabídne celkem 124 bytů za bezkonkurenční ceny s velkým výběrem dispozic od 1+kk po 4+kk a s prostornými předzahrádkami, balkony či atraktivními střešními terasami.

Rychlostí prodeje bytů v EKOCITY Hostivař EKOSPOL nejen přepsal letitou mapu prodejů v Praze, ale zahýbal i cenovými statistikami. Podle nedávné statistiky společnosti Trigema v letošním druhém čtvrtletí cena nových bytů v Praze v porovnání s prvním čtvrtletím dokonce poklesla o 1,1 procenta. Za tímto poklesem cen na celém trhu stál právě jeden jediný projekt – a to právě EKOCITY Hostivař od společnosti EKOSPOL.