Prologis podepisuje třetí největší nájemní smlouvu v Maďarsku v roce 2014

13.11.2014 11:11 Tisková zpráva:

Prologis, Inc., globální lídr v oblasti průmyslových nemovitostí, dnes oznámil, že podepsal nájemní smlouvu na 20 750 metrů čtverečních v Prologis Park Budapest-Gyál se společností GE Hungary. (Tisková zpráva: Prologis)

GE Hungary je součástí skupiny GE, jednoho z největších světových dodavatelů energie, dopravy, zdravotnických potřeb, vody a osvětlení.

Park, který je 100 procentně pronajatý, je moderním distribučním centrem, které v současné době zahrnuje pět budov o celkové rozloze 152 000 metrů čtverečních. Nachází se přibližně 18 km jihovýchodně od centra Budapešti a 17 km západně od mezinárodního letiště a nabízí přístup k dálnicím M5 a M0.

„Jedná se o třetí největší nájemní smlouvu, kterou jsme letos v Maďarsku podepsali, což odráží rostoucí poptávku po vysoce kvalitních distribučních prostorách,“ řekl László Kemenes, viceprezident a country manager pro Prologis v Maďarsku a Rumunsku. „V současné době je naše maďarské portfolio pronajato z 96 procent a zaznamenali jsme zvýšený zájem zákazníků i o zbývající neobsazený prostor.“

Transakci zprostředkovala společnost CBRE.

Prologis je vedoucím poskytovatelem průmyslových nemovitostí v Maďarsku s portfoliem o celkové rozloze více než 534 000 metrů čtverečních (k 30. září 2014).