Prologis postaví dvě nové budovy v Prologis Park Prague D1 obě jsou již 100% pronajaty

30.03.2016 08:03 Tisková zpráva:

Transakce zahrnují:

• 5 160 metrů čtverečních v budově DC8 pro společnost Logflex, českého poskytovatele logistických služeb třetím stranám. Transakci zprostředkovala poradenská společnost 108 Agency.

• 5 200 metrů čtverečních v budově DC9 pro společnost Nagel-Group, evropského poskytovatele logistických služeb specializujícího se na skladování zboží vyžadující regulovatelnou teplotu. Nagel současně rozšířila svou stávající nájemní smlouvu v budově DC2 v Prologis Park Prague D1 West na 13 700 metrů čtverečních.

Dokončení obou budov je plánováno ve třetím čtvrtletí tohoto roku.

„Jsme nadšeni, že jsme získali další pozemky v tak žádané lokalitě se stoprocentní mírou obsazenosti,“ řekl senior viceprezident a ředitel Prologis pro střední a východní Evropu Martin Polák. „Tato plánovaná expanze je plně v souladu s naší strategií poskytovat zákazníkům nejlepší lokality pro jejich podnikání. Oblast kolem dálnice D1 nabízí společnostem působícím v celém regionu ideální podmínky, což vysvětluje trvale vysokou poptávku, kterou zde sledujeme,“ doplnil.

Prologis Park Prague D1 East se nachází asi 11 kilometrů jihovýchodně od Prahy u sjezdu z dálnice na Říčany a Jesenici. V současné době se park skládá ze sedmi budov o celkové rozloze 130 000 metrů čtverečních moderních distribučních prostor. Umístění parku nedaleko dálnice D1 nabízí skvělý přístup do centra Prahy a k řadě tuzemských i zahraničních tras.

Prologis je s více než 950 000 metry čtverečními logistických a průmyslových ploch jedním z předních poskytovatelů distribučních prostor v České republice (k 31. prosinci 2015).