Prologis prodlužuje 11leté partnerství s Raben Polska

07.05.2015 12:05 Tisková zpráva:

Prodloužení smluv o pronájmu 40 000 metrů čtverečních (Tisková zpráva: Prologis)

Prologis, Inc., globální lídr v oblasti průmyslových nemovitostí, dnes oznámil prodloužení dvou nájemních smluv s Raben Polska, poskytovatelem logistických služeb, na 40 000 metrů čtverečních v parcích Chorzów a Blonie.

Společnost je zákazníkem Prologis v Polsku od roku 2004. V současné době si pronajímá více než 100 000 metrů čtverečních distribučních prostor v osmi budovách Prologisu po celé zemi.

Smlouvy zahrnují prodloužení pronájmu:

• 25 000 metrů čtverečních v Prologis Park Chorzow, moderním distribučním parku o rozloze 235 000 metrů čtverečních nacházejícím se na západním okraji Katowic, u dálnice A4, jež spojuje Ukrajinu s Německem, a 15 km od křižovatky Gliwice-Sosnica, kde se setkávají dva největší mezinárodní dopravní koridory v Polsku – dálnice A4 a A1;

• 15 000 metrů čtverečních v Prologis Park Blonie II, distribučním parku o rozloze 112 000 metrů čtverečních nacházejícím se v průmyslové zóně Błonie-Pass u silnice E30 (Berlín-Poznaň-Varšava-Biała Podlaska), 25 kilometrů západně od centra Varšavy a 10 kilometrů od křižovatky Tłuste.

„Velkou předností, kterou oceňujeme na spolupráci s Prologis, je rychlý rozhodovací proces a flexibilní možnosti pronájmu prostor, což nám umožňuje efektivně expandovat v souladu s růstem společnosti,“ řekl Łukasz Pełko, regionální ředitel Raben Polska.

„Naše dlouhodobé partnerství s Raben potvrzuje, že naše budovy splňují rostoucí požadavky vedoucích společností logistického trhu,“ řekl Michał Czarnecki, viceprezident a vedoucí oddělení pro pronájmy Prologis v Polsku, „budovu v Chorzów přizpůsobíme na míru požadavkům zákazníka a zřídíme nové funkce, například požární zatížení více než 4 000 megajouly na metr čtvereční.“

Prologis je s portfoliem sestávajícím z více než 2,2 milionů metrů čtverečních logistických a průmyslových prostor vedoucím poskytovatelem distribučních budov v Polsku (k 31. březnu 2015).