Prologis zveřejňuje výsledky za první čtvrtletí 2014 v regionu CEE

24.04.2014 11:04 Tisková zpráva:

Prologis, Inc. (NYSE: PLD), vedoucí globální vlastník, provozovatel a developer průmyslových nemovitostí, zveřejňuje své výsledky za první čtvrtletí 2014 v regionu střední a východní Evropy.

Aktivita v oblasti pronájmů

V prvním čtvrtletí Prologis v celém regionu CEE pronajal téměř 300 000 metrů čtverečních, což je 30% nárůst oproti stejnému období minulého roku. Transakce uzavřené v Polsku představují 44 % všech smluv uzavřených v regionu.

Společnost uzavřela nové smlouvy o pronájmu zahrnující 105 000 metrů čtverečnícha obnovila smlouvy na více než 154 000 metrů čtverečních. Zbývající aktivity pokryly krátkodobé smlouvy.

Nové projekty a akvizice

V prvním čtvrtletí Prologis zahájil tři nové projekty o celkové rozloze 56 400 metrů čtverečních, mezi které patří:

• 27 000 metrů čtverečníchspekulativních prostor v Prologis Park Wroclaw V DC5, Poland;
  • 18 200 metrů čtverečních spekulativních prostor v Prologis Park Wroclaw III DC1, Poland;
  • 11 200 metrů čtverečníchprostor postavených na míru pro Prime Cargo v polském Štětíně.

Společnost také převzala Prague Modletice D1, jedná se o vysoce kvalitní logistické prostory o rozloze 16 000 metrů čtverečních. Nemovitost je přejmenována na Prologis Park Prague D1 West II a nachází se v pražské části dálnice D1.

„Rostoucí poptávka na vybraných trzích v regionu vedla k silnému nárůstu aktivit v oblasti pronájmu v prvním čtvrtletí oproti stejnému období minulého roku,“ uvedl Ben Bannatyne, výkonný ředitel a regionální ředitel společnosti Prologis pro střední a východní Evropu, „s cílem uspokojit potřeby našich zákazníků se nadále zaměřujeme na rostoucí obsazenost v rámci našeho portfolia v průběhu roku a rovněž na nové projekty a akvizice na klíčových trzích.”

Společnost je aktivní na trzích v pěti zemích střední a východní Evropy (Polsko, Česká republika, Maďarsko, Slovensko a Rumunsko). Společnost Prologis je s portfoliem sestávajícím z více než 3,7 milionů metrů čtverečních vedoucím vlastníkem distribučních nemovitostí ve střední a východní Evropě (k 31. březnu 2014).

Tisková zpráva: Prologis