23. 07. 2010

První pololetí roku 2010 ve znamení hypoték a investic

Další dynamický růst v produktovém portfoliu Partners dosáhly jednorázové i pravidelné investice do podílových fondů. V červnu poprvé v historii dosáhly platby do pravidelných investic stejné výše jako platby za sjednané investiční životní pojištění – v obou případech se jedná o sumu zhruba 37 milionů korun. Za celé první pololetí roku 2010 klienti uzavřeli přes společnost Partners 27 tisíc smluv o jednorázových a pravidelných investicích do podílových fondů, 19 tisíc smluv investičního životního pojištění a 11 tisíc smluv rizikového životního pojištění. První půlrok 2010 tak dokazuje, že klienti Partners se investic a vlastního bydlení nebojí.

„Náš provizní příjem v prvním pololetí roku 2010 dosáhl 517 milionů korun. Vzhledem k tomu, že druhá polovina roku bývá z hlediska objemu produkce ještě silnější než ta první, tak se budeme těšit na obrat výrazně přesahující jednu miliardu korun za celý rok 2010,“ shrnuje výsledky Partners předsedkyně představenstva Kateřina Palková. Rekordní je červnový výsledek v oblasti sjednávání hypotečních úvěrů: poradci Partners jich pro své klienty během tohoto měsíce uzavřeli 495 na celkovou částku 811 milionů korun. Celkově bylo v prvním pololetí 2010 sjednáno 2170 hypotečních úvěrů na 3,417 miliard korun. Oproti 2 mld. Kč za první pololetí roku 2009 to znamená nárůst o 71%.

Investice a životní pojištění na stejné úrovni

„Při pohledu na složení produktového portfolia společnosti Partners v prvním pololetí tohoto roku je zajímavé především to, že vklady klientů do pravidelných investic se poprvé de facto rovnají úhradám na investičním životním pojištění a došlo k silnému nárůstu jednorázových investic do podílových fondů. Za prvních šest měsíců letošního roku bylo jednorázově investováno do podílových fondů téměř 400 mil. Kč oproti 175 mil. Kč za stejné období minulého roku a byly uzavřeny pravidelné investice s roční investicí ve výši 155 mil. Kč oproti 80 mil. Kč v loňském prvním pololetí. Tento výsledek je důkazem zodpovědného a moderního přístupu poradců Partners k přípravě klientských portfolií, kdy je kladen důraz na diversifikaci a přínos pro klienty,“ říká místopředseda představenstva Petr Borkovec. „Oproti standardním řešením na českém finančním trhu jsme za první pololetí roku 2010 našim klientům ušetřili přes 350 mil. Kč na poplatcích,“  dodává Borkovec.

Ohlédnutí za rokem 2009

REKLAMA

V červnu dokončila společnost Partners audit hospodářských výsledků za rok 2009. Celoroční provizní obrat dosáhl 839 milionů korun, celkem bylo uzavřeno více než 142 tisíc smluv na finanční produkty. „Cílové částky na pravidelných investicích se loni vyšplhaly až na skvělé 4,2 miliardy korun. Hypotéky opět překročily hranici 5,5 miliardy korun. Meziroční nárůst o 42 % jsme zaznamenali v segmentu životního pojištění, když se nám podařilo překročit psychologickou hranici 0,5 miliardy korun ročního předepsaného pojistného na nových smlouvách,“ říká Kateřina Palková. Podrobnosti o hospodářských výsledcích v roce 2009 se dozvíte ve výroční zprávě, která je k dispozici na korporátních webových stránkách: http://www.partners.cz/files/vyrocni_zprava_partners_2009.pdf

Partners se v roce 2009 stali největší finančně-poradenskou firmou v České republice. Zásluhu na úspěchu má především nabídka nejkvalitnějších produktů na trhu a pečlivá příprava finančních poradců Partners. Tuto kvalitu potvrzuje i řada nezávislých testů médií a odborníků, exkluzivní produkty Partners v oblasti pojištění a pravidelného investování patří mezi ty nejvýhodnější na trhu. Odborníci z řad Partners publikují v předních českých médiích i na vlastním finančním webu Finmag.cz. Od roku 2008 se vybraní poradci účastní pořadu České televize Krotitelé dluhů. Partners zkrátka znamená: „Finanční poradenství jinak.“

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu