02. 04. 2012

Subjekty:
Raiffeisenbank

Raiffeisenbank zlevňuje hypotéky a rozšiřuje věrnostní výhody

Raiffeisenbank se začátkem nové stavební sezóny výrazně snižuje úrokové sazby hypoték, dochází k poklesu úrokových sazeb až o 0,5 procentního bodu. Banka zároveň ještě více zvýhodňuje klienty, kteří u banky mají zřízen i běžný účet a ten aktivně využívají – zatímco doposud získali slevu jedno procento z úrokové sazby, nově sleva činí 1,3 %. Klienti tak nyní mohou získat hypotéky od Raiffeisenbank od 3,39 % při tříleté fixaci úrokové sazby.

„Česká republika je prakticky jedinou zemí v Evropě, kde kvůli silné konkurenci neustále klesají úrokové marže. Na tento vývoj musíme reagovat i my a se startem jarní stavební sezóny tak přistupujeme ke snížení úrokových sazeb. Chceme přitom ještě více než doposud zvýhodňovat ty klienty, kteří nás využívají jako hlavní banku,“ vysvětlil produktový manažer Raiffeisenbank Jan Bureš s tím, že tito klienti získají ještě navíc bonusové zvýhodnění 0,3 procenta při podpisu smlouvy do konce května.

Banka zároveň bez časového omezení zavádí další nové slevy. Sazbu o 0,3 procenta nižší získají klienti, kteří požadují hypotéku do 70% hodnoty zastavené nemovitosti. Nově bude Raiffeisenbank poskytovat i slevu 0,1 % klientům, kteří mají aktivní smlouvu o stavebním spoření u Raiffeisen stavební spořitelny nebo ji tam během projednávání hypotéky uzavřou. Platná nadále zůstává i sleva za zřízení životního pojištění.

Snížení sazeb a nové slevy výrazně sníží náklady klientů na hypotéku. Zatímco v únoru by klient za průměrnou hypotéku ve výši dva miliony korun se splatností 20 let s úrokovou sazbou fixovanou na tři roky platil měsíční splátku ve výši  11 900 Kč, nově může jeho splátka začínat na 11 182 Kč, což za dobu splatnosti úvěru představuje úsporu až 172 000 korun.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu