Realitní kancelář Finep v reakci na výrazný nárůst zakázek rozšiřuje svou působnost

02.07.2013 02:07 Tisková zpráva: FINEP HOLDING

Společnost FINEP provozuje kromě developerských projektů také vlastní realitní kancelář určenou široké veřejnosti. Ta zaznamenala významný nárůst realizovaných transakcí v objemu o 100 % vyšším než v předchozím roce.

Na rozdíl od běžných realitních kanceláří je Realitní kancelář FINEP připravena pomoci i se stavebně technickými službami a konzultacemi, které dokáže zajistit prostřednictvím vlastních kapacit za výhodnější cenu, než je na trhu obvyklé.  V praxi to znamená, že klient, který si přeje prodat svůj současný byt/dům jej může předtím nechat zrekonstruovat a následně prodat za vyšší cenu.

„Dosud jsme poskytovali služby především pro naše stávající klienty, kteří si pořizovali novou nemovitost. 35 % z nich již nějakou nemovitost vlastní. Prodej/pronájem stávající nemovitosti je pak logicky dalším krokem, který klienti na cestě k vysněnému novému bydlení následně řeší. Jak se ukazuje, klienti si cení vysoké odborné úrovně našich spolupracovníků, díky kterým se daří prodeje či pronájmy realizovat rychle a kvalitně,“ říká generální ředitel společnosti Finep, Tomáš Pardubický. Potvrzením jeho slov je fakt, že nárůst v objemu realizovaných obchodů narostl za posledních 12 měsíců o 100 %.

I nadále si realitní kancelář bude zakládat na nízké provizi, která činí jen 2 % z objemu zakázky (při prodeji) a je tak pouze poloviční oproti běžné sazbě na trhu. „Naší snahou je vytvářet s klienty dlouhodobý vztah – ať již při koupi našeho developerského projektu, nebo při využití služeb naší realitní kanceláře. Nejde nám primárně o okamžitý zisk, ale o vztah s klientem. Budeme rádi, pokud se k nám vrátí při další transakci,“ vysvětluje politiku nízké ceny Pardubický. Jak dodává, narůstá například počet klientů společnosti Finep, kteří si byty v projektech kupují jako investici. „Naše realitní kancelář je připravena takovým klientům poskytnout nadstandardní servis, a pomoci jim vyhledat vhodného nájemníka,“ říká Pardubický. Podle něj je to důvod, proč takoví klienti Finep rádi vyhledávají – mají zajištěn také další dlouhodobý servis.