Realitní společnost České spořitelny zprovoznila novou službu pro klienty – interaktivní webový vyhledávač poptávek

08.10.2014 03:10 Tisková zpráva: Realitní společnost České spořitelny

Hledání nového majitele pro prodávanou nemovitost může být zdlouhavé a namáhavé. „Najít toho pravého kupce není vůbec snadné. Už jen proto, že je dnes nabídka nemovitostí velmi bohatá. Abychom prodávajícím a kupujícím vzájemné hledání co nejvíce zjednodušili a urychlili, spustili jsme na našich webových stránkách novou aplikaci. Ta pomůže prodávajícímu ještě před kontaktováním našeho makléře zjistit, zda na jeho nemovitost máme aktuálně poptávku,“ říká Martin Němeček, předseda představenstva Realitní společnosti České spořitelny (RSČS).

Na webových stránkách RSČS byla spuštěna unikátní novinka – interaktivní poptávkový vyhledávač

Prodávající najde snadno a rychle kupujícího i v pohodlí svého domova

Poptávkový systém funguje v 5 jednoduchých krocích

Zjednodušuje a zrychluje hledání cesty mezi prodávajícím a kupujícím

Princip fungování poptávkového systému je jednoduchý. Spočívá v pečlivé evidenci požadavků kupujících, které makléři zanesou do interní databáze RSČS. Z této databáze, která v současnosti již obsahuje několik tisíc reálných poptávek a je přímo propojená s webovými stránkami RSČS, si pak každý, kdo naopak nemovitost prodává, může snadno zjistit, zda je o jeho nemovitost aktuálně zájem. „Naše služby se snažíme zlepšovat ve všech směrech a nový poptávkový formulář je reakcí na požadavky našich klientů. Prodávající se ve většině případů hned při prvním setkání zajímají, zda máme vhodného kupce pro jejich nemovitost. A nyní sami rychle zjistí odpověď. Současně prostřednictvím poptávkového formuláře získají přehled o cenách, které jsou kupující ochotni platit, což prodávajícím pomůže se správným stanovením ceny prodávané nemovitosti,“ upřesňuje Martin Němeček.

Poptávkový systém funguje v 5 snadných krocích. Je potřeba jen:

1. 1.      vyplnit druh prodávané nemovitosti (byt, dům, pozemek, komerční nemovitost, rekreační nemovitost),
  2. 2.      zadat požadovanou prodejní cenu,
  3. 3.      upřesnit lokalitu, kde se nemovitost nachází,
  4. 4.      z vyhledaných nemovitostí vybrat tu poptávku, která nejlépe odpovídá zadání,
  5. 5.      kontaktovat makléře.

„Klient vyplnění formuláře zvládne během několika sekund. Základní informace tak zjistí rychle i z pohodlí vlastního domova a do realitní kanceláře přichází až ve chvíli, kdy v systému najde vyhovující poptávku na svou nemovitost. Naším cílem je tímto způsobem zrychlit celý proces prodeje ke spokojenosti obou stran. Jsme rádi, že krátce po spuštění této nové služby zaznamenáváme rostoucí zájem klientů,“ doplňuje Martin Němeček.