Společnost Palmer Capital startuje další developerský projekt: generální dodavatel BAU-STAV zahájil v březnu stavební práce na nízkoenergetickém projektu Bydlení Úvaly.

19.03.2015 03:03 Tisková zpráva:

Po úspěšném projektu Rezidence Drahobejlova v Praze 9  – Vysočanech přichází společnost Palmer Capital na realitní trh s dalším developerským projektem.  Bydlení Úvaly v 1. etapě výstavby nabídnou 22 nízkoenergetických bytů v dispozicích 1+kk až 3+kk, včetně  mezonetů s předzahrádkou, byty v horních patrech mají střešní terasy. (Tisková zpráva: Palmer Capital)

Jedná se o první etapu velkého příměstského rezidenčního projektu, který Palmer Capital v Úvalech startuje na 65ha pozemků. Ve finále by za Úvaly měla vzniknout plnohodnotná městská čtvrť, nikoli jako další satelit, ale živé město se se vším co k tomu patří. „ V plánu je vybudovat pestrou škálu rezidenčních nemovitostí pozitivně rezonujících s přilehlou zástavbou a krajinou. Nechceme  postavit další satelit. Naopak v plánu kromě bydlení máme školku, školu, objekty občanské vybavenosti, oddechu a další. Úvaly mají z našeho pohledu velký potenciál a to i z důvodu kvalitní dopravní dostupnost po železnici, která v posledních letech v pražském regionu zažívá renesanci. Z Úval jezdí vlak ve špičkách každých 15 minut a za 25 minut jste v centru Prahy na Masarykově nádraží, což je rychleji než z většiny okrajových částí Prahy metrem.“ Říká Zbyněk Laube, ředitel developmentu v Palmer Capital.

„V únoru jsme podepsali smlouvu s generálním dodavatelem, společností BAU-STAV, který   začátkem března zahájil stavební práce“, říká Zdenka Prodanová, Sales and Marketing Manager společnosti Palmer Capital a pokračuje: předpokládané dokončení prvních bytů v nízkoenergetickém standardu je plánováno na podzim příštího roku.“

Nízkoenergetické byty s velkorysým venkovním prostorem

Každý byt disponuje venkovním prostorem, ať už balkonem, lodžií, terasou nebo předzahrádkou. Zajímavostí bytů v horních patrech jsou zelené střešní terasy z přírodních materiálů se zatravněním a suchomilnými rostlinami, které umožňují výhledy do okolní krajiny.

Ceny bytů se v závislosti na jejich dispozici a poloze pohybují v rozmezí od 1 590 000 Kč do 4 399 000 Kč vč. DPH zahrnují i parkovací stání a jsou konečné.

Úspora nákladů na bydlení

Nízkoenergetická náročnost bytů zajišťuje výraznou úsporu na provozních nákladech bytu. „Již ve fázi projektu byl kladen důraz na optimalizaci spotřeby energií,  o čemž svědčí energetický průkaz budovy „třída B – nízkoenergtická“, představuje projekt Prodanová a pokračuje: „jedním z klíčových prvků optimalizace je využití tepelných čerpadel VIESSMANN v každém bytovém domě, která jsou natolik efektivní, že je lze celoročně využívat jako zdroj tepla pro vytápění a pro ohřev teplé vody. Dalším prvkem je zdivo VAPIS – ověřený vápenopískový materiál na bázi přírodních surovin, který umožňuje výrazné snížení tloušťky zdiva, přičemž vysoká objemová hmotnost zajišťuje výbornou vzduchovou neprůzvučnost. Dalším jeho plusem jsou špičkové tepelně izolační vlastnosti a přirozená regulace vlhkosti“, uzavírá.

Tradice ruku v ruce s modernou

Byty jsou umístěny ve třech bytových domech, které přirozeně navazují na stávající zástavbu a doplňují tak dnešní Úvaly v jejich charakteru příjemného a obytného městečka. Velký důraz je kladen také na architektonické řešení a kvalitní provedení. Vnější vzhled domů vyvažuje tradiční a moderní prvky a vytváří pestrý charakter zástavby. Stavební provedení a vybavení bytů odpovídá vyššímu standardu bydlení s použitím kvalitních ekologických a přírodních materiálů. Zájemci o bydlení si mohou vybírat ze dvou úrovní vybavení bytů STANDARD a NADSTANDARD.

Příměstské bydlení se vším, co potřebujete k životu

Úvaly disponují rozsáhlou občanskou vybaveností, jako jsou mateřské školy, základní škola, zdravotní středisko, banky, supermarkety, restaurace, obchody a jiné služby, koupaliště a různá sportoviště, aktivní spolky. Velmi dobrá je i dopravní dostupnost po silnici i železnici – vlakem, který jezdí každých 15 minut, jste za 25 minut na Masarykově nádraží.

Bydlení Úvaly ocení nejen příznivci nízkoenergetického bydlení, ale i lidé, kteří chtějí bydlet blízko přírody a hledají příměstské bydlení se snadnou dopravou do centra Prahy.

Bydlení Úvaly – www.bydleniuvaly.cz

Základní informace o projektu:

Investor                                  Palmer Capital  // www.palmercapital.co.uk

celková investice                   60 mil. Kč

architekt                                 Architekti Headhand s.r.o. // www.headhand.cz

lokalita                                    Hostín Úvaly

počet bytů                              1. etapa výstavby – 22 bytů v dispozicích 1+kk, 3+kk,

mezonety  (33–103m2)

kolaudace                               podzim 2016