Stavební spořitelna České spořitelny uvádí na trh zajištěný Hypoúvěr od Buřinky – novinku se sazbou již od 3,05 %

25.04.2013 02:04 Tisková zpráva: Stavební spořitelna České spořitelny

Stavební spořitelna České spořitelny (SSČS) uvádí od 25. dubna 2013 na trh novinku – Hypoúvěr od Buřinky. K atraktivním parametrům nového zajištěného úvěru patří mj. to, že si klient volí ze tří variant fixace úrokové sazby (3, 6 či 10 let). Hypoúvěr od Buřinky mohou klienti získat díky slevám z úrokové sazby a úrokovému zvýhodnění se sazbou již od 3,05 % p.a. Úroková sazba po celou dobu trvání úvěru bude maximálně 5 % p.a. SSČS vychází vstříc požadavkům klientů a poskytuje úvěr zcela bez poplatků.

Loni jsme představili nový nezajištěný Úvěr od Buřinky, který se u klientů setkal s dobrým ohlasem, proto nyní přicházíme také s novým zajištěným Hypoúvěrem od Buřinky. Při jeho přípravě jsme vycházeli z podnětů klientů, pro které je důležitá hlavně jednoduchost a srozumitelnost,“ říká Jan Diviš, náměstek generálního ředitele Stavební spořitelny České spořitelny. „Věřím, že klienti si nový Hypoúvěr od Buřinky oblíbí a začnou ho ve velké míře využívat jako ideální nástroj pro jednoduché a rychlé řešení větších investic do bydlení,“ dodal Jan Diviš.

Atraktivitu dodávají Hypoúvěru od Buřinky další inovativní změny, např. anuitní forma splácení úvěru hned od počátku splácení; lhůta k čerpání úvěru až 24 měsíců; neomezený počet čerpání a žádné sankce za nedočerpání úvěru; zvýšení limitu pro čerpání formou 30% záloh, a to do výše 500 000 Kč a nově prodlužení lhůty pro jejich doložení na 12 měsíců. Dále pak nový systém úrokových sazeb, který mj. odměňuje stávající klienty využívající některý úvěrový produkt, ale i zachování některých výhod, např. splácení úvěru již druhý měsíc po prvním čerpání úvěru (klient ušetří na úrocích a neprodlouží se mu doba trvání úvěru).

Způsob úročení překlenovacího úvěru

a úvěru ze stavebního spoření

Typ úrokové sazby

Pevná         na 3 roky

Pevná           na 6 let

Pevná        na 10 let

pevná úroková sazba překlenovacího úvěru a úvěru ze stavebního spoření p.a.

5 %

úrokové zvýhodnění od SSČS p.a.

–1,3 %

–1,1 %

–0,4 %

sleva za splácení úvěru z účtu vedeného u České spořitelny p.a.

–0,15 %

sleva za zůstatek na účtu min. 10 % cílové částky nebo za řádně splácený úvěr

u SSČS, který trvá alespoň 2 roky p.a.

–0,2 %

sleva za splatnost do 20 let včetně p.a.

–0,3 %

výsledná úroková sazba p.a.1)

3,05 %

3,25 %

3,95 %

1) Výsledná úroková sazba je závislá na typu úrokové sazby, který určuje výši úrokového zvýhodnění poskytovaného SSČS a dále na slevách poskytovaných SSČS. Jiné parametry úvěrového obchodu její výši neovlivňují.

Hypoúvěr od Buřinky slouží k okamžitému financování bydlení. Vhodný je zejména na koupi nemovitosti, financování družstevního bytu, větší modernizace nebo výstavbu rodinného domu. Maximální splatnost je 28 let. SSČS bude úvěr nabízet stávajícím i novým klientům prostřednictvím externí prodejní sítě České spořitelny.