Stavební spořitelna České spořitelny zasílá SMS k úvěrovým účtům také na pevné linky

13.01.2011 11:01 Tisková zpráva: Stavební spořitelna České spořitelny

O službu projevila zájem již více než polovina úvěrových klientů, kterým SSČS poskytla od konce června loňského roku do konce téhož roku úvěr. SSČS předpokládá nárůst zájmu klientů o tuto službu v roce 2011 na cca 75 % u nově uzavřených úvěrových smluv. Služba je na trhu stavebního spoření ojedinělá.

SSČS poskytuje službu SMS k úvěrovému účtu klientům, kteří o ni požádají v Žádosti o poskytnutí úvěru. Službu si může objednat i dodatečně každý klient, který uzavřel se SSČS smlouvu o poskytnutí úvěru, a to formou individuální žádosti zaslané v dopise na adresu SSČS nebo prostřednictvím formuláře umístěného na stránkách www.burinka.cz.

SSČS prostřednictvím  SMS okamžitě informuje klienta o realizované operaci na jeho účtu úvěru ze stavebního spoření nebo překlenovacího úvěru. Zprávy navíc klienta upozorňují, že je v prodlení s plněním některých ze svých závazků. Zprávy SSČS zasílá na telefonní číslo, které klient uvede v Žádosti. Klient může v průběhu smluvního vztahu telefonní číslo měnit, případně i službu zrušit. O tyto změny, které nejsou zpoplatněny, klient musí písemně požádat.

V případě, že klient uzavřel více úvěrových smluv, SSČS bude zasílat SMS ke všem aktivním úvěrům, ale pouze na jedno zvolené telefonní číslo. Klient si může také vybrat, k jakým konkrétním úvěrům chce SMS zasílat.