UniCredit Bank získává pro své hypoteční zástavní listy rating A3

11.06.2013 02:06 Tisková zpráva: UniCredit Bank

Ratingová agentura Moody’s dnes přidělila hypotečním zástavním listům (HZL) UniCredit Bank investiční rating A3 a potvrzuje tak vysokou kvalitu těchto zajištěných dluhopisů. Rating byl přidělen jak eurovým, tak i korunovým emisím. Na lokálním dluhopisovém trhu se tak vůbec poprvé objevují hypoteční zástavní listy s ratingem, které jsou vydané v českých korunách.

„Rating představuje úspěšné završení naší průkopnické snahy nabídnout českým i zahraničním investorům kvalitní dluhopis. Očekávám, že tento strategický krok umožní naší bance rozšířit zdroje financování a především snížit refinanční náklady. Nadále tak budeme schopni poskytovat našim firemním i retailovým klientům cenově atraktivní úvěry. Banka je nyní také ještě lépe připravena na změny, které do regulace bank vnáší nový kapitálový standard Basel III,“ prohlásil k dnešní tiskové zprávě agentury Moody’s Gregor Hofstaetter-Pobst, finanční ředitel UniCredit Bank.

„Investiční rating A3 představuje pro naše investory nízké kreditní riziko. Dokládá vysokou kvalitu jak našeho hypotečního portfolia, tak i úvěrových procesů,“ doplnil ředitel úseku Úvěrové modely a reporting, Antonín Fikrle.

Přidělení ratingu dnes oznámila agentura Moody’s ve své tiskové zprávě, kterou zveřejnila společně se zprávou o nové emisi: UniCredit Bank Czech Republic a.s. – Mortgage Covered Bond Programme.