UNIQA pojišťovna registruje škody za 10 milionů korun

09.08.2010 02:08 Tisková zpráva: UNIQA pojišťovna

Počet škod bude tentokrát v UNIQA vyšší než v květnu vzhledem k vyšší propojištěnosti regionu Severních Čech, ale souhrnná škoda bude pravděpodobně výrazně menší, neboť zatím nám není známo nic o podobné velké podnikatelské škodě, kterou jsme měli v květnu (teplárenský provoz na řece Moravě za desítky milionů korun).

Největšími škodami jsou zatím dva stržené rodinné domky a poničený podnikatelský areál, vše v nejpostiženějším regionu Liberecka a Frýdlantska. Z východních Čech zatím velké škody neregistrujeme.

Rovněž je hlášeno na 20 zničených vozidel – zde je předpokládána totální škoda, protože jakmile voda a bahno zaplaví elektroniku, vozidlo je na odpis, i kdyby karosářské škody byly opravitelné (což ale zpravidla nejsou). Nicméně to samozřejmě bude posuzováno případ od případu individuálně.

Hlavní nápor volajících pravděpodobně přijde během dnešního odpoledne a zítřka – někteří se teprve dostanou k telefonu, prostudují si pojistnou smlouvu, vrátí se z evakuačních středisek, …

Pojišťovna posílila týmy likvidátorů, kteří již vyrazili na místa, kde voda opadla a umožnila sčítání a dokumentaci škod. Vzhledem k relativní regionální omezenosti počítáme s tím, že prohlídky budou probíhat velmi operativně. Na pomoc byla povolána externí firma k prohlídkám podnikatelských škod, aby se maximálně navýšila kapacita a urychlili proces obnovy.

Veškeré pokyny, jak se zachovat při a po povodni, jsou na webu www.uniqa.cz

K dispozici je bezplatná linka call centra 800 120 020, kde se postižení dozví, jak postupovat při hlášení škody.