05. 05. 2008

Subjekty:
UNIQA pojišťovna

UNIQA pojišťovna: úspěšný start v roce 2008

V rámci neživotního pojištění vzrostlo předepsané pojistné předběžně o 29,6 %. Oživil se segment pojištění průmyslu, výrazného nárůstu bylo dosaženo i v oblastech cestovního pojištění, pojištění vozidel a soukromého zdravotního pojištění. Posledně jmenovaný druh pojištění zaznamenal mimořádnou dynamiku, a to i v souvislosti se zavedením povinných poplatků ve zdravotnictví, na které UNIQA zareagovala nabídkou nového speciálního produktu NEMOCNICE.

V oblasti životního pojištění byla dynamika tažena běžně placenými smlouvami. Podle předběžných údajů bylo předepsáno celkem 284,4 milionu korun (meziročně + 21,2 %). Koncem března 2008 bylo ve kmeni celkem 127 500 životních pojistek, což odpovídá přibližně 30 % ze všech pojistných smluv UNIQA.

Kmen smluv UNIQA čítal koncem března 2008 již 430 152 pojistek. Na celkovém meziročním nárůstu o 15,6 % se nejvíce podílely smlouvy povinného ručení, kterých oproti loňsku přibylo 35 %.

Podle předběžných výsledků se dařilo celému mateřskému koncernu UNIQA Group Austria. Za první tři měsíce letošního roku vzrostlo předepsané pojistné o 14 % přibližně na 1,4 miliardy EUR. Zatímco rakouská UNIQA si připsala v meziročním srovnání navíc 5 %, ostatní sesterské společnosti v Evropě vzrostly o 35 %, přičemž nejrychlejší tempo opět zaznamenaly společnosti v regionu střední a východní Evropy (+ 50 %).

O společnosti UNIQA

UNIQA pojišťovna vyvíjí své aktivity na českém pojistném trhu již patnáctý rok. Jako univerzální pojišťovna nabízí prakticky kompletní paletu pojistných produktů pro občany i korporátní klienty. Podle objemu pojistného figurovala loni na devátém místě v žebříčku pojišťoven. Na přelomu roku jí byl opětovně potvrzen prestižní rating BBBpi.

REKLAMA

UNIQA pojišťovna je součástí rakouské skupiny UNIQA Group s pětinovým podílem na rakouském pojistném trhu. UNIQA se v souladu se svým strategickým záměrem stát se jedním z nejvýznamnějších pojistitelů v regionu širší CEE etablovala již na trzích 20 zemí, jejichž podíl na koncernu měřený výší pojistného neustále roste. Loni dosahoval asi 33 %.

Tisková zpráva UNIQA pojišťovny

Vývoj Swiss Life Hypoindexu