03. 07. 2012

Subjekty:
UNIQA pojišťovna

UNIQA vyslala v noci celkem 70.000 SMS varujících před bouřkami

V posledních letech registrujeme častější náhlé lokální výkyvy počasí, které mají za následek velké materiální ztráty a někdy i újmu na zdraví a životech lidí. Z tohoto důvodu se UNIQA rozhodla svým klientům poskytovat varovný servis. MeteoUNIQA informuje o blížících se vichřicích s rychlostí větru nad 100 km/h, bouřkách spojených se silným deštěm a/nebo krupobitím, intenzivních přívalových deštích od 30 mm za 6 hodin, a v zimě o novém sněžení nad 5 cm během 6 hodin nebo o namrzajícím dešti. V současné době využívá bezplatnou službu MeteoUNIQA celkem 55.000 klientů UNIQA.

Zprávy mohou v případě jasnějšího vývoje počasí dorazit s předstihem jednoho dne nebo několika hodin, v případě náhlého obratu ve vývoji ale třeba jen několik desítek minut před vypuknutím nepohody. Údaj o čase, kdy příslušný výkyv počasí udeří, je vždy součástí sdělení. Klient tak má vždy alespoň minimální náskok, aby mohl přeplánovat svůj program a zabránit škodám.

Služba MeteoUNIQA funguje na základě monitoringu vývoje počasí prováděného mezinárodní partnerskou společností UBIMET v nepřetržitém směnném provozu. Díky sofistikovanému software a operativní komunikaci přes e-mail nebo SMS může být varování vysláno kdykoli v okamžiku vyhodnocení rizika s potřebným předstihem pro jakoukoli lokalitu podle PSČ bydliště nebo rekreačního objektu, které si klient zadá.

Více informací na www.uniqa.cz nebo na www.metva.cz.

Také na přelomu letošního června a července postihla Českou republiku silná bouřková aktivita. Za 48 hodin během 30. června a 1. července odeslala UNIQA svým klientům na 75.000 varovných SMS zpráv podle jejich PSČ.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu