V centru pražských Modřan vznikne v příštích letech „Nové polyfunkční centrum U dubu“

28.07.2008 01:07 Tisková zpráva: FINEP HOLDING

Praha, 28. července 2008 – Investorem nového projektu je společnost Kuchař & Thein s.r.o. Činností výkonného developera projektu byla pověřena společnost FINEP. V centru Modřan vznikne 256 nových bytů postavených v moderním architektonickém stylu. Nosnou ideou záměru výstavby „Nového polyfunkčního centra U dubu“ je respektování přibližně 120 let starého památného dubu letního a jeho využití ve spojení s parkovou zelení.

„Pro zachování přírodního rázu okolí i vnitrobloků domů bude vysázena nová parková zeleň v podobě trávníků a keřů, v níž bude přirozeně využit také dub letní, jeden z devíti památných stromů městské části Praha 12,“ uvedl Jiří Thein ze společnosti Kuchař & Thein.

„Nové polyfunkční centrum U dubu“ vznikne na dosud nevyužitých plochách na nároží ulic Generála Šišky a Československého exilu v městské části Praha 12 – Modřany, několik minut od krajinného celku Modřanská rokle. Projekt bude tvořen 7 objekty o výšce od 3 do 12 nadzemních podlaží včetně dvouúrovňových parkovacích ploch pro 370 stání ve spodních částech.

„Věříme, že nový projekt společnosti Kuchař & Thein poskytne příjemné bydlení nejen novým vlastníkům bytů, ale bude zároveň důležitým impulsem pro rozvoj této lokality a přínosem i pro její stávající obyvatele,“ uvedl starosta městské části Praha 12 Petr Hána.

„Nové polyfunkční centrum U dubu“ nabídne 256 nových bytových jednotek různých dispozic a velikost. V rámci projektu vzniknou také atraktivní kancelářské plochy a celá řada komerčních ploch pro nové obchody a služby, které výrazným způsobem zkvalitní občanskou vybavenost místní lokality. Pro tento účel zde vznikne náměstíčko, kde je plánováno např. květinářství, občerstvení, relaxace, fitness studio, trafika, nová pobočka banky a další. Bude zde možné provozovat lékárnu, popřípadě lékařskou ordinaci.

Moderní architektonický výraz společně s barevně, hmotově i materiálově bohatě členěnými fasádami a ustupujícími střešními plochami využitými jako terasy umožní ideální zakomponování do okolního prostředí. Prosklená protihluková clona oddělí objekty od přilehlé komunikace.

Ceny bytových jednotek projektu „U dubu“ o dispozicích od 1+kk do 4+kk se budou pohybovat od 50 000 Kč/m2 bez DPH. Standardní vybavení bytových jednotek bude zahrnovat možnost výběru podlah, koupelnového vybavení a sanitární techniky.

Územní rozhodnutí na stavbu projektu „U dubu“ bylo vydáno v únoru 2008.  Termín předpokládaného zahájení výstavby projektu je 2.Q 2009 a dokončení jeho výstavby je plánováno na podzim 2010.

Tisková zpráva FINEP