V PRVNÍM ČTVRTLETÍ ZAZNAMENALA RAIFFEISENBANK 18% MEZIROČNÍ NÁRŮST POSKYTNUTÝCH HYPOTÉK

21.04.2015 10:04 Tisková zpráva: Raiffeisenbank

V prvním čtvrtletí letošního roku poskytla Raiffeisenbank svým klientům téměř 1600 hypoték v celkovém objemu 3,2 miliardy korun. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku se jedná o 18% nárůst poskytnutých úvěrů a 22% nárůst, pokud jde o celkový finanční objem. Nejčastěji si na bydlení půjčují muži ve věku od 30 do 35 let a průměrná výše hypotéky za první tři měsíce roku 2015 překonala hranici 2 milionů korun.

„Klienti si uvědomují současnou výhodnou výši úrokových sazeb, o čemž svědčí zájem o jejich dlouhodobou fixaci. Za první čtvrtletí roku 2015 tak byla téměř polovina sjednaných hypoték uzavřena s pětiletou fixací,“ říká produktový manažer Raiffeisenbank Jan Bureš a dodává: „Silně poklesl podíl tříleté fixace, kterou si oproti loňským 58 % letos zatím sjednalo pouze 28,5 % klientů. O 4,5 procentního bodu (z 8 % na 3,5 %) se snížil také podíl sjednaných variabilních sazeb.“

Klienti si v prvních třech měsících letošního roku sjednávali hypotéky z 35 % (oproti loňským 27 %) za účelem koupě nemovitosti, třetina uzavřených úvěrů pak připadla na refinancování (vloni 38 %).

Raiffeisenbank je pravidelně oceňována jako banka s nejlepší kvalitou obsluhy hypotečních úvěrů. V loňském roce opět zvítězila v rozsáhlém průzkumu společnosti Market Vision a byla tak již počtvrté v řadě vyhlášena nejlepším poskytovatelem hypoték v České republice.