Vila Verde získala dvě ocenění odborné poroty

13.11.2012 03:11 Tisková zpráva:

Developerský projekt luxusního bydlení Vila Verde získal v soutěži Realitní projekt roku 2012 dvě ocenění – porota mu udělila Cenu za 1. umístění v regionu Praha 6 a Cenu architektů v regionu Praha 6. Soutěž Realitní projekt roku 2012 je přehlídkou nejlepších českých developerských projektů v jednotlivých regionech České republiky.  Letošního ročníku se zúčastnilo více než 100 rezidenční projektů, ze kterých vybírala porota složená ze zástupců realitních firem a architektů.

Ocenění nás velmi potěšilo, i když jím nejsme až tak překvapeni, protože architektonický návrh z dílny ateliéru de.fakto nás nadchl a považujeme jej za velmi kvalitní. Spolu s architekty jsme se snažili najít takové řešení, které by zohledňovalo už existující vilovou zástavbu ve stylu moderny a funkcionalismu. Výsledkem je esteticky a odlehčeně působící stavba ve tvaru dvou prolnutých kvádrů, splňující nejvyšší nároky na pohodlný život,“ komentoval udělení cen Jiří Thein, předseda představenstva společnosti Real 11 a.s, která je developerem projektu.

Vila Verde je jedinečná stavba, organicky zasazená do stávající vilové zástavby v prestižní pražské čtvrti Bubeneč v ulici Vietnamská. Vila Verde nabízí celkem šest vzdušných bytů včetně jednoho penthousu se čtrnácti podzemními garážemi. Každé podlaží je navrženo tak, že je možné více bytů možno propojit, a to až do varianty vytvoření loftového bytu na celém podlaží. Objekt je vybaven nejmodernějšími technologiemi, které spolu komunikují prostřednictvím systému IQ HOUSE.

Projekt je nyní ve stádiu hrubé stavby s osazenými okny, pokračují práce na zateplování fasády a rozvodech instalací. Dokončení se předpokládá v únoru 2013 a k nastěhování bude v polovině roku 2013. K prodeji zbývají poslední bytové jednotky, větší část bytů už našla svoje majitele. Vila ve výborně dostupné a klidné lokalitě blízko Pražského hradu a největšího pražského parku Stromovka je atraktivní investici pro náročnou českou i zahraniční klientelu.

Autory architektonického návrhu jsou ing. arch. Martin Sladký a ing. arch. Zuzana Strouhalová z atelieru de.fakto. Generálním dodavatelem je česká stavební společnost Hinton a prodejcem bytů pražská realitní kancelář Svoboda & Williams.