Výzkum společnosti Prologis: Nový model poptávky po logistických nemovitostech

14.07.2014 03:07 Tisková zpráva:

Výzkumný tým společnosti ve zprávě odpovídá na otázku, jakým způsobem e-commerce mění požadavky maloobchodníků na logistické nemovitosti a jak se tomuto vývoji přizpůsobují distribuční centra.

Zpráva:

• zkoumá vývoj dodavatelského řetězce a vliv zákazníka na vývoj fulfillmentových služeb;
  • zkoumá růst maloobchodu, popisuje rizika kanibalizace a pozitivní růst poptávky po logistických nemovitostech;
  • popisuje aktivity, které jsou jedinečné pro e-commerce, a související důsledky pro výběr aktiv a plánování zastarávání.

„Fulfillmentové služby pro společnosti působící online jsou zatím v plenkách. Očekáváme, že e-commerce v budoucnu vytvoří významnou poptávku po logistických nemovitostech,“ řekl Chris Caton, viceprezident a ředitel výzkumu společnosti Prologis, „naše analýza naznačuje modely fulfillmentových služeb, zdůrazňuje důležitost blízkosti velkých populačních center umožňující rychlejší dodací lhůty, vyšší úroveň služeb a větší flexibilitu v rámci dodavatelského řetězce.“

Úplné znění zprávy je k dispozici na internetových stránkách společnosti v sekci výzkum na www.prologis.com.

Výzkumný tým společnosti Prologis sleduje, analyzuje a vydává reporty týkající se klíčových trendů, dynamiky v oblasti nemovitostí a řízení dodavatelského řetězce s cílem poskytnout zákazníkům, investorům a široké veřejnosti pohled na problematiku z globální perspektivy.