Významné realitní společnosti uskutečnily fůzi

01.07.2010 01:07 Tisková zpráva: M&M reality

Dle dosažených obratů a příjmů největší tuzemská realitní síť M&M reality holding a.s., která má 455 makléřů, 51 poboček a za rok 2009 prodala nemovitosti za 8,983 miliardy Kč, se kapitálově spojila s britskou finanční skupinou House Building Capital LTD., jež působí v mnoha zemích světa, v České republice pak pod názvem HBC Reality.

Společnost HBC Reality má v České republice 232 realitních makléřů a kromě realitní činnosti se zabývá zejména činností finanční, kdy díky silným vlastním zdrojům a zahraničním investorům disponuje významným kapitálem, který umísťuje na tuzemský trh. Za rok 2009 takto umístili 1,25 miliardy Kč.

Obě společnosti si vzájemně vyměnily 34% obchodního podílu. V nejbližších týdnech dojde ke sjednocení poboček, makléřské sítě, účetního, právního, ekonomického oddělení a call center. Zároveň také probíhá propojení softwaru, které obě firmy vyvíjí již několik let.

Do budoucna bude společnost působit pod jednou obchodní značkou M&M reality holding a.s., která bude využívat finančních služeb House Building Capital LTD. Dokončení celé fůze a stabilizace procesů bude probíhat do konce roku 2010.

Hlavní cíle této fůze pro rok 2011:

• obrat z realitních obchodů 16,5 miliardy Kč
  • na tuzemský trh umístit finanční zdroje ve výši 3,25 miliardy Kč
  • posílení dominantního postavení na ukrajinském realitním
    trhu a současně pak otevření dalších dvou zemí

Uskutečněná fůze potvrdila na tuzemském realitním trhu jako jednoznačného lídra společnost M&M reality holding a.s.