Wüstenrot hypoteční banka úspěšně uzavřela rok 2010

11.04.2011 03:04 Tisková zpráva: Wüstenrot hypoteční banka

Banka schválila celkem 2 655 hypotečních úvěrů v objemu 3  296 mil. Kč, což představuje meziroční nárůst o 21 % v počtu a o 10 % v objemu hypoték.

Na  účely koupě bytu nebo domu poskytla banka 41 % z  celkového počtu hypoték, podíl hypoték na refinancování stávajících úvěrů na bydlení se zvýšil na téměř 30 %. Banka na tento účel nabízí speciální hypotéku REFIN za zvýhodněné úrokové sazby. Vyřízení tohoto hypotečního úvěru je pro klienta administrativně velmi jednoduché a navíc bez poplatku.

Na základě rozšíření bankovní licence o internetové bankovnictví uvedla banka v listopadu 2010 na trh nový produkt Wüstenrot Spořicí účet, ke kterému nabízí internetové bankovnictví zdarma. Tento spořicí účet se setkal s velkým zájmem klientů, kteří si za necelé dva měsíce sjednali přes 3 750 účtů a vložili na ně částku téměř 2  mld. Kč.

Pozitivní obchodní výsledky se promítly do nárůstu bilanční částky, která meziročně  vzrostla o 2,8 mld. Kč a ke konci roku činila 11 957 mil. Kč. V roce 2010 vytvořila banka čistý zisk ve výši 75 milionů korun , tj. 5,5krát vyšší než v roce 2009.

Údaje jsou auditované.