Wüstenrot snížil úrokové sazby u Půjčky Pro Bydlení

03.06.2016 10:06 Tisková zpráva: Wüstenrot – stavební spořitelna

Klienti jistě uvítají i skutečnost, že sjednání Půjčky ProBydlení v PÚ tarifu je zcela zdarma. Na poplatcích za uzavření smlouvy o stavebním spoření, za poskytnutí úvěru a za správu úvěrových účtů ušetří tisíce korun. Zvýhodněná úroková sazba platí do konce srpna.

U Půjčky ProBydlení si klienti mohou vybrat z pěti různých dob splatnosti 6, 10, 14, 18 a 22 let podle toho, jak vysokou měsíční splátkou chtějí zatížit svůj rodinný rozpočet,“ říká Radka Floriánová, manažerka produktu a dodává: „Z našich interních statistik vyplývá, že klienti raději volí nižší splátku a delší dobu splatnosti, a to ve více než v 70 procentech případů. Většinu úvěrů využívají klienti za účelem rekonstrukce bytu nebo domu, čemuž odpovídá i průměrná výše úvěru, která se pohybuje kolem 350 tisíc korun.“

Zájem o Půjčku ProBydlení roste i díky rychlosti vyřízení. Rozhodnutí o poskytnutí úvěru je klientovi oznámeno do 24 hodin.  Úvěrové prostředky vyplácí Wüstenrot předem zálohově. Doklady prokazující jejich vynaložení na bytové potřeby dodává klient dodatečně.

Další výhodou je státní podpora a úspora na daních

Ke smlouvě o stavebním spoření, ke které je sjednána Půjčka ProBydlení, může klient získat státní podporu až 2 000 korun ročně. Úroky zaplacené z Půjčky ProBydlení lze odečíst z daňového základu, což je výhodou oproti klasickému spotřebitelskému úvěru.

Půjčka ProBydlení je oceňována i odborníky

Půjčka ProBydlení bodovala u odborné poroty soutěže Zlatá koruna hned po svém zavedení v loňském roce, kdy se umístila na 3. místě. V letošním ročníku si o příčku polepšila a získala Stříbrnou korunu.