Úterý 21. února. Svátek má Lenka.

Wüstenrot vylepšuje hypoteční úvěry

15.02.2017 03:02 Tisková zpráva: Wüstenrot hypoteční banka

Wüstenrot hypoteční banka rozšiřuje účely použití svých hypotečních úvěrů. Až 20 procent z půjčené částky lze nově využít na účel „jednoduchá modernizace“. Peníze navíc získá klient přímo na svůj bankovní účet bez dokladů, rozpočtu či faktur. Novinku lze využít u Hypotéky pro vlastní bydlení i u Hypotéky Refin od 15. února.

„Loňský rok byl pro nás rekordní v objemu poskytnutých hypotečních úvěrů, a proto chceme všem zájemcům ještě více zjednodušit a zpříjemnit získání hypotéky,“ říká Jiří Klos, manažer vývoje bankovních produktů finanční skupiny Wüstenrot, a vysvětluje: „Prostředky čerpané na účel jednoduchá modernizace mohou klienti použít nejen na zvelebení pořizovaného bytu či domu, ale například na poplatky a daně spojené s nákupem nemovitosti.“

Snadné a rychlé získání prostředků

Hlavní předností účelu „jednoduchá modernizace“ je jednoduchost a rychlost čerpání peněz. Finanční prostředky jsou zaslány klientovi přímo na bankovní účet bez dokládání faktur, dokumentů nebo rozpočtu. Až 20 % z celkové čerpané výše úvěru tak najde uplatnění nejen v účtech za stavební úpravy či vybavení domácnosti, ale i na uhrazení daně z nabytí nemovitosti, poplatků za vklad do katastru nemovitostí, odhadu nemovitosti či dalších nákladů.

Novinku lze využít pouze ve spojení s hlavním účelem hypotečního úvěru – koupě, refinancování, vypořádání rozvodu a další. Hlavní účel je potřeba vždy standardně doložit. Maximální hodnota úvěru včetně „jednoduché modernizace“ může činit 90 % zástavní hodnoty nemovitosti stanovené bankou.

Wüstenrot hypotéka již od 1,69 % ročně

O čerpání peněz v rámci „jednoduché modernizace“ mohou požádat klienti jak při sjednávání nového hypotečního úvěru – Hypotéka pro vlastní bydlení, tak při refinancování stávajících úvěrů – Hypotéka Refin. Další výhodou jsou jedny z nejnižších sazeb na trhu – sazby s tříletou fixací začínají u Wüstenrotu již na 1,69 % p. a. (Hypotéka Refin), respektive 1,79 % p. a. (Hypotéka pro vlastní bydlení).

Další výhody hypoték od Wüstenrotu:

• Nově uzavřené hypoteční úvěry jsou bez poplatku za správu úvěru;
  • Klient neplatí žádné poplatky ani za čerpání úvěru a rezervaci úvěrových zdrojů;
  • Banka nevyžaduje zřízení běžného účtu;
  • Až 25 % z celkové výše úvěru lze předčasně splatit bez poplatku.