ZÁJEM O HYPOTÉKY RAIFFEISENBANK LONI VZROSTL O 11 %

12.01.2015 11:01 Tisková zpráva: Raiffeisenbank

Další vylepšení hypoték Raiffesienbank spolu s rekordně nízkými úrokovými sazbami přispělo k výraznému nárůstu poskytnutých hypoték banky. Raiffeisenbank je pravidelně vyhlašována jako banka s nejlepší kvalitou obsluhy hypoték.

Raiffeisenbank poskytla v loňském roce více než 7500 hypoték v celkovém objemu 14,5 miliardy korun. Ve srovnání s rokem 2013 to představuje nárůst počtu poskytnutých úvěrů o 11,4 %. „Za nárůstem zájmu o naše hypotéky je především vysoká kvalita obsluhy a poradenství i další vylepšení naší nabídky, k růstu samozřejmě přispívají i rekordně nízké úrokové sazby,” uvedl produktový manažer Raiffeisenbank Jan Bureš.

Banka v loňském roce opět získala ocenění pro nejlepší kvalitu obsluhy při poskytování hypoték, v rozsáhlém průzkumu společnosti Market Vision byla již počtvrté v řadě vyhlášena za nejlepšího poskytovatele hypoték v České republice.

Průměrná výše hypotéky je v Raiffeisenbank tradičně vyšší než je průměr thru, v loňském roce dosáhla 1,92 milionu korun. Téměř 95 % ze všech poskytnutých úvěrů tvoří hypotéky na bydlení, tzv. americké hypotéky se na celkovém počtu podílejí jen pěti procenty.

„Vzhledem k nízkým úrokovým sazbám klienti nejčastěji volili dlouhodobější stabilitu výhodné sazby,” uvedl Jan Bureš. Více než polovina klientů tak zvolila pětiletou fixaci, více než třetina přidala tříletou a výrazný nárůst je vidět u sedmileté fixace, kterou volil každý desátý. Naopak poklesl zájem o variabilní sazby, které jsou v prostředí nízkých sazeb jen o málo výhodnější než sazby fixované.

Více než 40 % z poskytnutých úvěrů bylo použito na koupi nemovitosti, podíl refinancování zůstává stabilní a tvoří zhruba třetinu ze všech uzavřených hypoték.