Zhodnocení ČS nemovitostního fondu dosáhlo od začátku roku 0,9 %

28.06.2013 11:06 Tisková zpráva: Česká spořitelna

ČS nemovitostní fond spravovaný investiční společností REICO České spořitelny dosáhl za necelých šest měsíců letošního roku zhodnocení 0,9 %. Výkonnost fondu za poslední 3 roky dosáhla 2,9 % p.a. Dosažený výnos potvrzuje stabilní výkonnost fondu a je v souladu s očekávaným zhodnocením za celý rok 2013.

Investice do ČS nemovitostního fondu přináší zejména v době nízkých úrokových sazeb potenciál dlouhodobých stabilních výnosů. Ty jsou dány nejen minimální závislostí na kapitálových trzích, ale i skutečností, že příjmy z pronájmu nemovitostí v portfoliu fondu jsou chráněny proti negativním dopadům inflace takzvanou inflační doložkou, kterou obsahuje každá nájemní smlouva,“ uvedl Martin Skalický, generální ředitel a předseda představenstva REICO České spořitelny.

Od vzniku ČS nemovitostního fondu (2007) do května tohoto roku do něj investovalo téměř 14 tisíc investorů. Současná hodnota vlastního kapitálu fondu činí necelé 4 mld. Kč.

ČS nemovitostní fond je největší otevřený podílový fond nemovitostí v České republice a zároveň je fondem nejstarším. Fond v současné době vlastní osm budov, z toho čtyři v Praze a po jedné v Brně, Ostravě, Českých Budějovicích a v Bratislavě. Nejnovějším přírůstkem v portfoliu fondu je nedávná akvizice multifunkční budovy Trianon v Praze na Budějovické ulici.