24. 11. 2015

Accolade získala od Erste 800 mil. Kč na financování čtyř průmyslových hal

„Erste Corporate Banking je finančním partnerem Accolade již od jejího vzniku. Společně jsme podepsali úvěry ve výši už 30 milionů eur,“ upřesňuje Petr Mac, finanční ředitel Accolade.

„Úvěry využíváme pro financování projektů nájemních industriálních hal pro Linde Pohony součást KION Group, pro Ideal Automotive a pro Leoni v Panattoni Parku Stříbro a také Assa Abloy v Týništi nad Orlicí,“ říká Milan Kratina, předseda představenstva Accolade.

„Začátek spolupráce Accolade a Erste Corporate Banking se datuje ke konci roku 2013 a spadá tedy ještě do období poznamenaného doznívající finanční krizí. Už tehdy dala Erste důvěru našemu konzervativnímu obchodnímu modelu, který po prvních dvou letech fungování vyústil v už 60 000 metrů čtverečních plně pronajatých industriálních ploch. Přičemž našimi nájemci jsou nejvýznamnější světové společnosti, lídři trhu ve svých odvětvích, a průměrně s námi mají podepsané nájemní smlouvy na více než 11 let dopředu. A to je skvělý výsledek,“ vysvětluje Milan Kratina.

„Erste Group vždy ráda financuje špičkové realitní projekty. Proto jsme neváhali začít spolupráci se skupinou Accolade. Poskytujeme jí individuální služby přesně na míru jejím potřebám a jsem ráda, že pomáháme růst čistě české firmě na trhu, na kterém donedávna domácí hráč chyběl,“ říká Martina Jůzová, vedoucí oddělení financování nemovitostí České spořitelny.

Hlavním partnerem skupiny Accolade pro výstavbu a development parků je Panattoni Europe. „Jsme rádi, že jsme našli v Accolade silného a dlouhodobého partnera,“ potvrzuje Klára Fritsch, obchodní ředitelka Panattoni Europe.

REKLAMA

Skupina Accolade dosud ve spolupráci s globálním developerem Panattoni Europe realizovala sedm velkých průmyslových projektů. V portfoliu skupiny Accolade jsou v současné době čtyři nájemní průmyslové budovy – Assa Abloy v Týništi nad Orlicí, Ideal Automotive, Leoni a Linde Pohony, součást KION Group v Ostrově u Stříbra a další ve výstavbě v Chebu. Vedle toho skupina Accolade připravila území pro výstavbu závodů Simoldes Plasticos v Rychnově nad Kněžnou a pro společnost Steelcase v Ostrově u Stříbra.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu