15. 04. 2020

1 komentář

Air Bank reaguje na snížení sazeb ČNB. Nabídne výhodnější refinancování hypoték, ale také sníží úročení vkladů. Banka zároveň svým klientům, kteří nyní nemohou platit kartou, pomůže získat bonusové úročení

Air Bank se v posledních týdnech soustředí na pomoc klientům, které ekonomicky postihla omezení související s opatřeními proti šíření koronaviru. O odklad splátek u půjček a hypoték požádalo banku prostřednictvím online formuláře už osm tisíc klientů. Air Bank zároveň reaguje i na ekonomický vývoj na trhu, a proto v souvislosti s výrazným snižováním sazeb ČNB upravuje nabídku úrokových sazeb u refinancovaných hypoték a také úročení vkladů na spořicích a běžných účtech.

„Protože chceme, aby naši klienti i v době poklesu sazeb dál měli rozumné úročení svých vkladů, rozhodli jsme se nově běžný účet neúročit vůbec a soustředit se teď jen na spořicí účet,“ říká Filip Zavřel, vedoucí Oddělení každodenních služeb Air Bank.
Od 17. dubna 2020 tak bude Air Bank spořicí účet při zůstatku do 250 tisíc korun nově úročit bonusovou sazbou 0,8 % p. a. a jakékoliv vyšší vklady na něm pak bonusovou sazbou 0,2 % p. a. Spořicí účty vedené v eurech a dolarech bude banka nově úročit sazbou 0,1 % p. a. (u spořicího účtu v eurech platí nové úročení až od 17. června 2020).

Účty v korunách (od 17. dubna) Původní bonusová sazba Nová bonusová sazba
Běžný účet – do 100 tisíc Kč 1,00 % 0,00 %
Spořicí účet – do 250 tisíc Kč 1,50 % 0,80 %
Spořicí účet – nad 250 tisíc Kč 0,40 % 0,20 %
Účty v cizí měně Původní sazba Nová sazba
Spořicí účet v EUR (od 17. června) 0,30 % 0,10 %
Spořicí účet v USD (od 17. dubna) 1,00 % 0,10 %

Bonusové úročení za březen a duben i bez pěti plateb kartou
Banka zároveň reaguje na zpětnou vazbu od svých klientů, kteří kvůli karanténě a dalším omezením nemohou od března platit svou platební kartou tak často jako dříve. Standardní podmínkou pro získání bonusového úročení vkladů je totiž pět plateb kartou za měsíc.
„Uvědomujeme si, že mnoho našich klientů v uplynulých týdnech nemohlo platit kartou tak často, jak jsou zvyklí. Proto všem klientům, kteří od prosince 2019 do února 2020 podmínky bonusového úročení pravidelně plnili, dáme bonusové úročení za březen i duben na následující měsíc automaticky,“ dodává Filip Zavřel z Air Bank.
Snížení sazeb u refinancovaných hypoték
Air Bank s účinností od 20. dubna 2020 také o 0,2 procentního bodu zlevňuje úrokové sazby u převedených (refinancovaných) hypoték. Klient tak při převedení hypotéky z jiné banky do Air Bank u hypotečního úvěru nad 1,5 milionu korun nově získá úrokovou sazbu 2,19 % p. a.

Převedení hypotéky – fixace 5 let, LTV do 80 % (od 20. dubna) Původní sazba Nová sazba
Hypotéky od 1,5 milionu Kč 2,39 % 2,19 %
Hypotéky od 700 tisíc Kč do 1,5 milionu Kč 2,49 % 2,29 %
Hypotéky do 700 tisíc Kč 2,79 % 2,59 %

Úrokové sazby u nových hypoték zůstávají nezměněny:

Nová hypotéka – fixace 5 let, LTV do 80 % Úroková sazba
Hypotéky od 1,5 milionu Kč 2,39 %
Hypotéky od 700 tisíc Kč do 1,5 milionu Kč 2,49 %
Hypotéky do 700 tisíc Kč 2,79 %

Hypotéka od Air Bank je velmi flexibilní, zdarma je například změna výše splátky, změna termínu splácení nebo mimořádná splátka, a to i během fixace. Zdarma jsou schválení, poskytnutí a čerpání hypotéky i vedení běžného účtu. Klienti zároveň mohou využívat také bezplatnou službu Chytrá rezerva, díky které si mohou svou hypotéku výrazně zlevnit.

Vstoupit do diskuze 1 komentář