22. 02. 2023

Air Bank snižuje úroky u hypoték až o půl procentního bodu. Sazby u nových a převedených hypoték tak začínají na 5,49 % ročně

Air Bank ve středu 22. února 2023 zlevňuje své hypotéky. U hypoték ve výši od 5 milionů korun získají klienti při započtení slevy za pojištění schopnosti splácet úrokovou sazbu 5,49 % ročně. Air Bank také nově poskytuje shodné sazby pro nové hypotéky i pro hypotéky převedené z jiných bank. Při refinancování hypotéky do Air Bank navíc klienti získají zdarma odhad ceny nemovitosti.

Nová nejnižší úroková sazba 5,49 % ročně nově platí u hypoték od 5 milionů korun a při započtení slevy za sjednání pojištění schopnosti splácet, které sazbu vždy o 0,1 procentního bodu sníží. Minimální úroková sazba u hypoték v této výši se tak snižuje o půl procentního bodu z předchozích 5,99 % ročně.

U hypoték od 1,5 milionu do 5 milionů korun včetně pojištění mohou klienti získat úrokovou sazbu 5,69 % ročně. Sazba u hypoték do 1,5 milionu korun je potom nově 5,89 % ročně.

Hypotéka Air Bank Roční úroková sazba včetně pojištění platná od 22. 2. 2023
Od 5 milionů korun 5,49 %
Od 1,5 milionu do 5 milionů korun 5,69 %
Do 1,5 milionu korun 5,89 %

Air Bank také poskytuje stejnou úrokovou sazbu bez ohledu na délku fixace, která může být 5, 7 nebo 10 let, a také bez vlivu na výši LTV, které může být i nad 80 %. Banka tak poskytuje hypotéky s LTV až do 90 %, a to především klientům do 36 let věku. Zájemci o hypotéku od Air Bank mohou využít jednoduchou kalkulačku na webových stránkách, na níž si už předem spočítají výši sazby, kterou jim banka může poskytnout.

Pro převod hypotéky do Air Bank mohou klienti také využít akční nabídku hlídače sazby, díky kterému nemusejí sledovat vývoj úrokových sazeb a čekat na vhodnou chvíli pro refinancování. Air Bank jim výši úrokové sazby až na následujících dvanáct měsíců zdarma zastropuje na sjednané úrovni a před začátkem čerpání hypotéky ji porovná s aktuálně nabízenou sazbou. Pokud bude tato sazba nižší, klient ji automaticky získá. Pokud sazby mezitím naopak stouply, klientovi zůstává ta, kterou si s bankou sjednal při podpisu hypoteční smlouvy.

Sjednání a vedení hypotéky jsou v Air Bank rovněž zdarma, stejně jako změna výše a termínu splátky, mimořádné splátky nebo předčasné splacení hypotéky kdykoliv během fixace. Klienti mají možnost využívat také Chytrou rezervu, do které mohou vložit peníze navíc a snížit si tak výši jistiny pro výpočet úroků. Peníze z Chytré rezervy si také lze v případě potřeby vzít zase zpět. O hypotéku mohou klienti Air Bank zažádat online, a to i v mobilní aplikaci My Air.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.51 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu