20. 11. 2016

Airbnb se s novou službou “Trips“ rozšiřuje nad rámec sdílení domovů

• Rozšíření, díky kterému bude cestování snazší a opět přinese kouzelné zážitky.
  • Nový koncept, který umožní nejen sdílet své domovy, ale i své zájmy, koníčky a vášně.

Komunitní platforma Airbnb dnes představila nejvýznamnější novinku od svého založení před osmi lety. Launchem Trips se Airbnb dostává nad rámec ubytování, nově tak propojuje místo, kde se ubytujete, s tím, co tam děláte a lidmi, které tam potkáte. Trips je platforma založená na lidech a navržená tak, aby cestování bylo nejen snadné, ale přinášelo i kouzelné zážitky. Hlavními pilíři nové služby, která byla dnes spuštěna, jsou Experiences (zážitky), Places and Homes (místa a domovy) a Flights and Services (lety a služby), které Airbnb plánuje přidat v budoucnu.
Trips mění obyčejné cestování opět v kouzelný zážitek díky přímému zapojení komunit cestovatelů z celého světa. Získáte tak jedinečnou možnost vžít se do zájmů a vášní místních obyvatel, ať už budete vyrábět housle v Paříži nebo překonávat maratonské běžce v Keni. Objevujte skryté poklady a místa, která v průvodcích nenajdete. Setkávejte se s ostatními cestovateli i tamními obyvateli na trzích, festivalech či jiných akcích. S 3 miliony hostitelských nabídek je tak Airbnb nástrojem, díky kterému zakusíte skutečně odlišný způsob cestování.
Airbnb se již podařilo změnit přístup lidí k hledání ubytování na jejich cestách, a to prostřednictvím nabídek místních hostitelů. Tento lidský přístup se Airbnb rozhodlo aplikovat i na zbývající aktivity v rámci cestování, kdy navíc poskytne místním obyvatelům způsob, jak si zajistit díky jejich zájmům a koníčkům extra příjem.
„Až doposud bylo Airbnb pouze o domovech,“ říká Brian Chesky, Airbnb CEO a doplňuje: „Dnešním dnem Airbnb představuje Trips, které propojuje místo, kde se ubytujete, s tím, co tam děláte a lidmi, které tam potkáte. Naším cílem je, aby se cestování opět stalo kouzelným zážitkem, a to díky lidskému přístupu, který je srdcem každého výletu.“
Experiences (zážitky)
Zážitky pro Airbnb představuje různé činnosti, které jsou vedeny místními umělci a odborníky, ať už jedná o jeden zážitek – např. výuku boje se samurajským mečem nebo několikadenní zážitek – např. pohled do historie klasických amerických aut včetně jízdy po Malibu. Zážitky představují zapojení a skutečné ponoření se do aktivit místních komunit, ke kterým by běžný cestovatel neměl za normálních okolností přístup, jako například hledání lanýžů v Toskánsku nebo poslech grime music v Londýně.
Trips nabídne až 500 Zážitků ve 12 městech po celém světě, včetně Los Angeles, San Francisca, Miami, Detroitu, Havany, Londýna, Paříže, Florencie, Nairobi, Kapského Města, Tokia a Soulu. Od dnešního dne mohou lidé v těchto a dalších 39 městech po celém světě (včetně Prahy) požádat o přidání právě jejich Zážitků do nabídky Trips.
Řada Zážitků se bude týkat i podpory místních komunit prostřednictvím neziskových organizací. Pan Khali Sweeney například v Detroitu poskytne cestovatelům možnost podívat se do jeho tělocvičny, kde vede lekce boxu a místním dětem tak poskytuje nejen aktivní program po škole, ale i zdravé svačiny a pomoc s domácími úkoly.
Places (místa) – Guidebooks, Meet ups a Audio Walks
Trips nabídne cestovatelům možnosti poznání zajímavých míst v okolí a to přímo od lidí, kteří zde skutečně žijí, ať už se jedná o doporučení statisíců Airbnb hostitelů, lidí žijících v okolí či místních influencerů. Vytvoří tak alternativu k již zažitým turistickým průvodců, které lidi vodí na stále stejná, notoricky známá, místa.
Airbnb v Insider Guidebook (průvodci) identifkovalo za pomocí místních zasvěcených obyvatel skryté poklady – to nejlepší, co dané město může nabídnout. Najděte si tu nejlepší trasu na běhání, kterou doporučila lokální maratonská hvězda. Zajděte si na nejlepší drink nebo objevte dosud neobjevenou restauraci, kterou vede budoucí kuchařská celebrita. 100 průvodců je nyní k dispozici v 6 městech – Los Angeles, San Franciscu, Havaně, Nairobi, Detroitu a Soulu. Další města budou postupně přibývat.
Stejně jako průvodci i Místa obsahují více než milion individuálních doporučení od Airbnb hostitelů z celého světa, ať už se jedná o oblíbené restaurace, kavárny, parky či ostatní zajímavá místa v okolí. V rámci spolupráce s gastronomickou rezervační platformou Resy bude možné si v budoucnu zarezervovat stůl v místní oblíbené restauraci, a to přímo prostřednictvím aplikace Airbnb.
Exkluzivní partnerství s firmou Detour umožní cestovatelům ozvláštnit si pěší výlety po okolí díky zajímavě pojatým audioprůvodcům. Audio Walks jsou nyní k dispozici v Los Angeles, San Franciscu, Paříži, Londýně, Tokiu a Soulu. Další města budou následovat do jara 2017.
S Trips bude také snazší vzájemně propojit tisíce uživatelů Airbnb, kteří se chtějí navzájem poznat. Lokální podniky nabídnou jednorázová nebo pravidelná setkání Airbnb cestovatelů s místními obyvateli.
Homes (domovy)
S  3 miliony hostitelských nabídek dostupných ve 191 zemích světa, nabízí Airbnb nejrozsáhlejší a nejrozmanitější škálu jedinečných možností ubytování. Nabídky ubytování je nyní možné rezervovat spolu se Zážitky ve všech městech, které tuto službu nabízí.
Snadnější cestování
Rezervace všech aktivit spojených s cestováním může být často složitá a stresující. Pomocí Trips může být cestování jednodušší, a to díky jedné aplikace, která zarezervuje většinu cestovatelských aktivit. Trip Itinerary (itinerář) je nový nástroj, který propojí vše, co cestovatel potřebuje vědět, navíc v jedné jednoduché časové ose se snadnou možnosti zarezervovat, odebrat či přidat další Zážitky. Tento nástroj bude postupem času více reagovat na osobní potřeby každého cestovatele. Cílem Airbnb je nakonec uspokojit každý aspekt cesty tak, aby cestování bylo od začátku až do konce jednoduché a kouzelné.
Ověřování totožnosti
Spuštění Trips provází také zavedení nového procesu ověřování identity. Hostitelé a hosté budou požádáni, aby naskenovali svůj oficiální doklad totožnosti (například cestovní pas nebo řidičský průkaz) a vyfotili se (stačí jednoduché “selfie“). Následně budou doklad totožnosti a fotografie přezkoumány a ověřeny. Přísnější standard pro ověřování totožnosti je zaveden z důvodu dodržení Airbnb závazku o pravosti, spolehlivosti a bezpečnosti. Nový způsob ověřování totožnosti bude požadován u Airbnb Experiences Community  a v současné době je testován u rezervace ubytování. Nová služba využívá i stávající Trust & Safety standardy a opatření v rámci Airbnb včetně 24/7 podpory, bezpečných plateb, posílání zpráv, profilů, recenzí a nově v rámci programu pojištění odpovědnosti ve výši 1 milionu dolarů u hostitelů v rámci Zážitků.
Tisková zpráva: Airbnb

Vývoj Swiss Life Hypoindexu