Čtvrtek 24. října. Svátek má Nina.

V aktuální nabídce dražených nemovitostí jsou luxusní nemovitosti, chaty i levné pozemky

08.06.2017 11:06 Tisková zpráva:

V dražbě lze výhodně koupit nemovitosti za desítky a stovky tisíc korun, ale i luxusní rodinné domy a nemovitosti za miliony. Dražba navíc obvykle začíná na polovině odhadní ceny, takže zájemci mají dostatek prostoru pro stanovení své vlastní hranice a vydražení za zajímavou cenu. Aktuálně jsou v dražbách nabízeny nejrůznější atraktivní nemovitosti v různých cenových hladinách. Přinášíme vám proto několik zajímavých příkladů.

„Potvrzuje se trend, že stále častěji lze v dražbě koupit i zajímavé a luxusní nemovitosti. Ještě před několika lety byly dražby spíše synonymem pro prodej levných nebo nějak problémových nemovitostí, ale trh se výrazně proměnil a kvalita dražených nemovitostí významně stoupla a nabídka se rozšířila a zkvalitnila,“ říká Radim Hasman, člen představenstva společnosti Eurodražby.cz, prvního dražebníka elektronických dražeb v České republice a lídra v oblasti nedobrovolných dražeb.

Vydražit lze samozřejmě i celou řadu levnějších nemovitostí, včetně garáží, chat a bytů. Navíc výhodou dražeb je rychlost a jednoduchost oproti jiným metodám, které mohou speciálně u dražší nemovitostí přinášet řadu komplikací a zdržení, které stojí čas a peníze. U dražby prostě vyhrává nejvyšší nabídka a nemovitost se obratem převede na nového vlastníka. „Vše je transparentní, včetně veškeré dokumentace, a na zájemce nečekají žádná překvapení. Navíc moderní technologie umožňují komfortně dražit odkudkoli přes internet. Už dávno není nutné navštěvovat dražební síň,“ dodává Hasman.

V následujících týdnech budou draženy zajímavé luxusní nemovitosti, ale také levnější domy, byty, chaty nebo pozemky. Na výběr je z pestré palety objektů, viz ukázkové příklady.

Rodinný dům v Dubenči

Částečně podsklepený rodinný dům se vnitřní garáží a venkovním bazénem. Dispoziční řešení domu je: v 1.PP – garáž, schodiště, technické prostory; v 1.NP – dětský pokoj, komory, koupelna, kuchyně s jídelním koutem, ložnice, obývací pokoj, pracovna, předsíň se schodištěm, šatna, vodárna se studnou, WC, zádveří; v 2.NP koupelna, kuchyně s jídelnou, obývací pokoj, pokoj, předsíň, půda, šatna-komora, WC. Odhadce určil cenu nemovitosti na 5,9 milionů Kč a minimální kupní cena je 2,95 milionů Kč. Dražba bude zahájena 12. července 2017 v 11:30 a potrvá 30 minut.

Multifunkční areál v obci Bolatice

Jedná se o nadstandardní areál s výrobní halou, administrativní částí s kancelářemi a vzorkovou prodejnou, čerpací stanicí s mycí linkou, restaurací a penzionem. Odhadní cena byla stanovena na 20 milionů Kč a dražba začne na částce 10 milionů Kč. Zahájení prodeje je naplánováno na 15. června 2017 na 11:20 a délka dražby bude 30 minut.

Rekreační chata – Lipník nad Bečvou

19. června 2017 v 11:20 bude zahájena dražba rekreační chaty s odhadní cenou 400 000 Kč. Dražba začne na částce 200 00 Kč. Jedná se o hezkou částečně podsklepenou rekreační chatu s velkou zahradou. V chatě se nachází: v 1. PP – sklep, sklep, komora; v 1. NP – předsíň, rozestavěná koupelna s WC, kuchyně, velký pokoj, malý pokoj.

Pozemky o výměře 21 022 m2 v Trnavě u Třebíče

14. června 2017 v 10:00 začne dražba rozsáhlých pozemků s odhadní cenou 360 000 Kč a trvat bude 60 minut. Dražba startuje na částce 108 00 Kč. Předmětem dražby jsou pozemky v Trnavě u Třebíče. Jedná se o nesousedící lesní pozemky nepravidelných tvarů. V Katastru nemovitých věcí jsou pozemky vedené jako lesní pozemky o celkové výměře 21 022 m2.

Tisková zpráva: Eurodražby.cz