Text: Monika Lukešová

03. 08. 2018

APS Real estate vsadila na středoevropský realitní růst a převzala do správy realitní portfolio Immigonu

Realitní divize Immigonu postupně odprodala portfolio čítající pětadvacet komerčních nemovitostí v hodnotě 80 milionů eur. Část portfolia nově spravuje realitní divize APS, kterou vlastní Martin Machoň. APS úspěšně vstoupila na rakouský trh a chystá se zde posílit svou roli.

Společnost APS Real Estate převzala do své správy několik průmyslových nemovitostí, prodejních ploch, vídeňský hotel a fotbalový stadion o rozloze 22 000 metrů čtverečních v Tyrolsku. Celková hodnota spravovaných leasingových smluv činí 13 milionů eur. Navíc jsou všechny smlouvy aktivně spláceny. „Expanzí na rakouský trh jsme potvrdili roli evropského lídra v obchodu s pohledávkami. Tato akvizice navíc ukazuje, že APS úspěšně zvládá nejen správu, inkasa a poradenství v oblasti pohledávek po splatnosti, ale také správu portfolia leasingu komerčních nemovitostí, „vyzdvihuje význam transakce generální ředitel a vlastník společnosti APS Martin Machoň.
„Náš vstup na rakouský trh s nemovitostmi je podpořen stabilitou a silnou základnou místního trhu, který v blízké budoucnosti může hrát významnou roli ve střední a východní Evropě. Odbornost v oblasti realit je přidanou hodnotou pro naše klienty v regionu, „dodává Peter Horvath MRICS, hlavní ředitel pro správu nemovitostí.
APS ve spolupráci se svými partnery uzavírá další transakcí v Rakousku, která zahrnuje jižní Evropu a Balkán. Očekává se, že transakce bude dokončena do konce léta nebo začátkem září.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek