26. 10. 2015

BB Centrum má další veřejný park – park Brumlovka

Dominantou parku Brumlovka je velkoryse pojaté dětské hřiště s dvěma pyramidovými věžemi propojenými tunelem, ze kterých vedou různé typy skluzavek. Děti si užijí zábavu na několika druzích houpaček, kolotoči či skákacím disku. Pro menší děti je zde dřevěný domeček s pískovištěm okolo
a tabule pro kreslení. Svůj postřeh a balanc si mohou nejenom děti, ale i rodiče vyzkoušet na balančních blocích nebo kuličkového stolu. A pro majitele psů je v parku vyhrazena speciální louka, kde mohou venčit své domácí mazlíčky.

Park Brumlovka se nachází v těsné blízkosti nově dokončené budovy DELTA, která je nejzelenější budovou areálu BB Centrum. Má prostorné, stromy a keři osázené terasy a její západní část lemuje travnatý pás s říčním korytem, který volně navazuje na nový park.

„Při výstavbě BB Centra myslíme nejenom na společnosti, pro které tu vytváříme zázemí, ale také na obyvatele žijící v něm a v jeho okolí. Proto se snažíme v blízkosti administrativních budov vybudovat zelené relaxační zóny, které přispívají k zlepšení životního prostředí na Praze 4. Zároveň chceme pro rodiny s dětmi vytvořit bezpečná a atraktivní místa, kam mohou společně zajít a strávit příjemné chvíle na čerstvém vzduchu,“ řekla Vendula Malochová, Marketing Manager společnosti PASSERINVEST GROUP, developera a investora projektu.

Do výstavby 1. etapy parku Brumlovka společnost PASSERINVEST GROUP investovala 11 500 000 Kč a dále bude park rozšiřovat. V další etapě je plánováno dětské dopravní hřiště a jezero s modelem Šalamounova chrámu. Stejně jako ostatní veřejnou zeleň v rámci areálu BB Centra, tak
i park Brumlovka bude spravován a udržován na náklady společnosti PASSERINVEST GROUP.