26. 02. 2020

Bezrealitky loni pomohly prodat nemovitosti za 42 miliardy, vyrostly o třetinu

Přední český server pro prodej a pronájem nemovitostí přímo od majitelů Bezrealitky má za sebou rekordní rok. V loňském roce se přes něj prodaly nemovitosti v hodnotě přes 42 miliardy korun a pronajaly desítky tisíc domů a bytů. Zájem o přímý prodej a pronájem jim meziročně přinesl o 14% více transakcí, na tržbách pak v Česku vyrostly o třetinu. Na provizi, kterou by museli lidé zaplatit za prodej nebo pronájem přes realitní kancelář, ušetřil portál klientům přes 2 miliardy korun.

V roce 2019 se v Česku přes Bezrealitky prodalo 2 548 domů a 7 233 bytů (9 781 v součtu) v celkové hodnotě přesahující 42 miliardy korun. Největší množství jich bylo v Praze (42 %) a Středočeském kraji (16 %). Bezrealitky pronajaly také 902 domů a 33 843 bytů (34 745 v součtu), přičemž i zde je s 60 % na prvním místě hlavní město a se 13 % Brno a Jihomoravský kraj. V prodejích i pronájmech se shodně jedná o 14% nárůst v počtu jednotlivých realitních transakcí. Průměrná cena loni prodané nemovitosti se na Bezrealitkách vyšplhala na 4 320 000 Kč.
Bezrealitkám se dařilo také v segmentu správy bytů, do kterého vstoupily v září loňského roku se službou Bezrealitky Nájem. Za zhruba šest měsíců zařadily do portfolia necelou stovku pražských bytů a kromě koncových uživatelů se stále více prosazují také v rámci správy nově dokončených developerských projektů. Své jméno Bezrealitky postupně budují i v zahraničí. Na Slovensku, kam služba vstoupila v polovině loňského roku, se jí daří každý měsíc realizovat kolem 200 pronájmů domů a bytů a 50 prodejů nemovitostí.
Tržby českým Bezrealitkám (Bezrealitky s.r.o.) stouply o celou třetinu – ze 30 milionů na 40 milionů, zisk se podařilo navýšit i přes řadu investic dokonce o 150 %. Bezrealitky tak rostly navzdory ochlazení celého trhu a výraznému poklesu počtu nemovitostí v celorepublikové realitní nabídce. Za úspěchem stojí především další posilování role prodeje a pronájmu nemovitostí bez prostředníka. Služba svým uživatelům za rok 2019 ušetřila na rostoucích provizích více než 2 miliardy korun – zhruba 1,7 miliardy v případě provize z nákupu, další půlmiliardu pak vypuštěním provize ve výši jednoho nájmu u pronájmu.
„V loňském roce se opět ukázalo, že budoucnost bydlení je v prodeji a pronájmu bez realitky. Zatímco celý trh stagnoval a z realitní nabídky mizely nemovitosti, podařilo se nám zajistit o 14 % prodejů i pronájmů více. Nadále se nám daří propojovat majitele se zájemci v rekordních časech a za oboustranně výhodných podmínek. Pracujeme na další automatizaci a digitalizaci realitních transakcí a rozšiřujeme portfolio doprovodných služeb. Díky tomu všemu Bezrealitky rostly o třetinu a na podobné tempo růstu si troufneme i tento rok,“ zmiňuje Hendrik Meyer, CEO Bezrealitky.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek