02. 03. 2017

Subjekty:
Komerční banka

BUDOVU KOMERČNÍ BANKY V CENTRU PRAHY ZÍSKAL NĚMECKÝ INVESTOR COMMERZ REAL INVESTMENTGESELLSCHAFT MBH

• Budovu Komerční banky (KB) v centru Prahy v ulici Na Příkopě 33 získala německá investiční společnost Commerz Real Investmentgesellschaft mbH (Commerz Real) do portfolia svého fondu hausInvest.
  • Pobočka Komerční banky zůstane v budově Na Příkopě 33 zachována.

Německá investiční společnost a správce aktiv Commerz Real je novým majitelem budovy Komerční banky v centru Prahy (Na Příkopě 33). Commerz Real začlení budovu do portfolia svého otevřeného realitního fondu hausInvest, který od roku 1972 investuje do široké škály nemovitostí diverzifikovaných v mnoha zemích, lokalitách a s různým typem využití. Památkově chráněný objekt bude po pečlivé přípravě rekonstruován ve spolupráci s mezinárodní developerskou společností S+B Gruppe AG se sídlem v Rakousku, která má rozsáhlé zkušenosti s renovací historických budov v mnoha evropských městech – například v Praze, Vídni, Bukurešti a Varšavě. Prodej nemovitosti s užitnou plochou o rozloze 16 000 m2 zprostředkovala realitní společnost Knight Frank.
„S výsledkem prodeje centrály Komerční banky jsme velice spokojeni. Památkově chráněnou budovu z roku 1929 postavenou podle návrhu významných evropských architektů získal renomovaný a zkušený investor, který je zárukou citlivé rekonstrukce a dlouhodobého vlastnictví. Pro naše klienty se uzavřením transakce nic nemění, pobočka Komerční banky, na kterou jsou zvyklí, v centru Prahy dlouhodobě zůstane.“ uvedl Albert Le Dirac’h, předseda představenstva a generální ředitel Komerční banky.
„Transakce je v souladu s naší strategií investovat do komerčních nemovitostí s atraktivním výnosem v klíčových evropských lokalitách se silným ekonomickým potenciálem. Budova nabízí zajímavou možnost vytvořit hodnotu pro naše investory s využitím aktivní správy aktiva při změně účelu jeho využití,“ vysvětluje Mario Schüttauf, manažer fondu hausInvest.
Franz Paul Bauer, člen představenstva a akcionář S+B Gruppe AG dodal: „Přestavba a renovace jedné z krásných pražských historických budov v centru města je obrovskou příležitostí pro všechny zúčastněné. Spolupráce na tomto projektu posílila obchodní vztahy mezi renomovaným investičním fondem Commerz Real a S+B Gruppe AG. Dlouhodobé developerské know-how S+B Gruppe AG v hlavním městě České republiky je tím nejlepším předpokladem pro úspěšně dokončenou rekonstrukci této výjimečné budovy s příslibem skvělých zážitků pro její budoucí uživatele.“
Komerční banka, která v současnosti využívá celou budovu, opustí kancelářské prostory do konce roku 2018. Zaměstnanci banky se přesunou do reprezentativní budovy na Václavském a do moderního administrativního centra ve Stodůlkách. Z pohledu klientů je zásadní, že i po uskutečnění prodeje včetně plánované rekonstrukce bude v této budově zachován provoz pobočky Komerční banky. Všechny služby, které KB poskytuje svým retailovým i korporátním klientům na tomto místě tak zůstanou dlouhodobě a nepřetržitě zachovány, a to včetně safesových schránek a bankomatů.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu