26. 10. 2016

Byty v centru zdražují, dlouhodobě se vyplatí investovat do předměstských lokalit

Češi považují nákup nemovitostí za jednu z nejvýhodnějších investic. Největší zájem je o nové byty ve středu větších měst, nových projektů v těchto lokalitách však ubývá a nákupní ceny nemovitostí rostou.

„Dlouho investovali do bytů v centru především cizinci, o realitní trh se v posledních letech zajímají především Češi. Zájemci, kteří si nyní chtějí koupit levnější byt v lukrativních čtvrtích, už skoro nemají z čeho vybírat,“ uvedl ředitel společnosti Star Group Tal Grozner. Podle něj tak lidé, kteří nyní vstupují na realitní trh, začínají vyhledávat bydlení v předměstských lokalitách.

Pořídit si byt na předměstí představuje z dlouhodobého hlediska chytrou investici. Je třeba dobře vybírat a zajímat se o to, kolik nových projektů se v okolí již realizuje nebo bude realizovat. Pokud se dané místo stále rozvíjí, bude lákat čím dál více kupujících a hodnota nemovitostí se tím automaticky zvýší.

„Při výběru bytu by se lidé měli zaměřit na to, jak má lokalita včetně okolí vypadat za několik let. Zda v daném okolí vzniknou obchodní plochy s prodejnami a službami, školky, školy, zda se plánuje v rámci projektu výstavba sportovišť a dětských hřišť či jiné doplňkové akce. Pak samozřejmě prestiž dané čtvrti stoupá,“ vysvětlil Tal Grozner s tím, že například v rezidenční čtvrti Nové Chabry pořádá společnost Star Group pravidelně akce pro místní obyvatele a investuje do výstavby nové školky a komerčního centra.

REKLAMA

I když je jistě výhodné při koupi bytu brát v úvahu i budoucí zhodnocení, nemělo by být hlavním kritériem. „Lidé si zvykli uvažovat pragmaticky, měli by si uvědomit, že v novém bytě budou především žít. Při výběru nového bytu by tak měli posoudit veškeré možnosti, které daná čtvrť či obec nabízí,“ dodal Tal Grozner.

Tisková zpráva: Star Group

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek