13. 05. 2019

Subjekty:
CENTRAL GROUP

Central Group přichází na trh s novým velkým rezidenčním projektem na Zličíně

Central Group zahájil výstavbu nového rezidenčního projektu Park Zličín, který vyrůstá na brownfieldu po bývalé továrně Tatra Zličín. V těsné blízkosti stanice metra Zličín vznikne 526 bytů v sedmi bytových domech. Projekt také počítá s velkým privátním parkem uvnitř bytového areálu. V rámci první etapy, která je ode dneška v prodeji, nabízí Central Group 146 bytů ve dvou bytových domech.

Central Group přichází s projektem na trh v době, kdy je v Praze po dostupném bydlení velká poptávka. „Park Zličín není výjimečný jen výhodnými cenami, které začínají na částce 3,1 milionu korun, ale má mnoho dalších benefitů. Budoucí majitelé dojdou za necelé tři minuty ke stanici metra Zličín, takže se do centra města dostanou pohodlně za 20 minut. Uvnitř areálu navíc počítáme s velkorysým privátním parkem, který se stane skvělým místem pro odpočinek i aktivní relaxaci,“ řekla výkonná ředitelka Central Group Michaela Tomášková.
Zájemci mohou vybírat z dispozic od 1+kk po 4+kk, takže si zde bydlení vyberou singles, mladé páry i rodiny s dětmi. Po podpisu smlouvy jim stačí zaplatit jen 10 % kupní ceny s doplatkem až do jednoho roku od nastěhování anebo prostřednictvím zvýhodněné hypotéky na 90 % kupní ceny. Většina bytů nabídne balkóny nebo prostorné terasy, sklepy a parkovací stání a všechny jednotky zde budou vybaveny moderním systémem větrání s rekuperací tepla a chlazením.
Nová občanská vybavenost
Central Group zde myslel i na rozšíření občanské vybavenosti. Přímo v areálu bude zcela nová restaurace a další provozovny obchodů a služeb. Další možnosti pak zajišťuje blízké nákupní a zábavní centrum Metropole Zličín s mnoha obchody, restauracemi, službami a multikinem. Již nyní nabízí Zličín mnoho příležitostí ke sportovnímu vyžití. To zajištuje hned několik sportovních areálů, tenisová škola a fitness centrum. Pro rodiny s dětmi je velikou výhodou mateřská i základní škola v těsném sousedství rezidenčního areálu.
Park Zličín je v sousedství nově připravované unikátní městské čtvrti „Nový Zličín“, kterou Central Group plánuje na místě současného průmyslového areálu. Na návrhu nové čtvrti se podílejí taková renomovaná jména, jako jsou architekti Jakub Cigler, Pavel Hnilička nebo německý urbanista Peter Gero. „Tato nová čtvrť přinese mnoho dalších prvků občanské vybavenosti. Počítáme zde s vybudováním několika mateřských školek, náměstím s prostorem pro velkou školu a budovu nového úřadu. Středem lokality by měla vést tramvajová trať,“ doplnila Tomášková. Velký prostor, který dnes odděluje původní starý Zličín od komerční a obytné zóny u stanice metra, pak obě části oblíbené rezidenční městské čtvrti spojí.
Největší vlastník pozemků pro byty v Praze
Central Group je největším vlastníkem pozemků pro bytovou výstavbu v Praze. V jeho portfoliu je jen aktuálně více než milion m2 pozemků v hlavním městě. Ty jsou určeny k bytové výstavbě nebo se na nich připravuje změna využití právě na rezidenční určení. Z velké části se jedná podobně jako v případě bývalé továrny Tatra Zličín o brownfieldy. Právě na nich totiž leží budoucnost města, a právě zde by se měl odehrávat další rozvoj Prahy. Dnes totiž velká část pražských brownfieldů neslouží k ničemu, většinou jde o veřejnosti nepřístupná území, jsou na nich nevyužívané rozpadající se budovy a často značná ekologická zátěž z původních průmyslových provozů. Přitom jde v řadě případů o velké pozemky v širším centru města. Jejich transformace v obytné čtvrti tak představuje logický krok a měla by být v zájmu všech.