14. 02. 2017

Subjekty:
CENTRAL GROUP

Central Group rozšíří své působení mimo prodej bytů, v Krči zvažuje moderní hotelový a nájemní komplex

Dosud výhradně rezidenční developer Central Group zřejmě rozšíří své působení. Aktuálně zvažuje na pozemcích sousedících s budoucí stanicí metra D naproti krčské Thomayerovy nemocnice postavit moderní hotelový a ubytovací komplex. Pozemek se stávající ubytovnou a kancelářemi o rozloze více než 37 tisíc m2 Central Group koupil před týdnem od Pražské správy nemovitostí. Cenu transakce strany nekomentovaly.

„Zatím jde o ideu. Pozemek s ubytovnou a kancelářskými budovami máme velmi krátkou dobu. Nicméně jde o výjimečnou příležitost k rozšíření naší působnosti mimo budování bytů výhradně k prodeji, na které se společnost dosud zaměřovala,“ řekl šéf Central Group Dušan Kunovský. Central Group o diverzifikaci svého působení směrem k dlouhodobějšímu ubytování hotelového typu uvažuje delší dobu. Pro tento způsob využití modifikoval například připravovaný projekt ve Vysočanech.
Vzhledem k výjimečné příležitosti, kterou v tomto ohledu nabídl pozemek v Krči, ale společnost své plány přehodnotila a tento typ ubytování chce nabízet v rámci projektu v Krči, který bude k dlouhodobějšímu ubytování hotelového typu připravován od samého prvopočátku. Nahradí tak současnou ubytovnu, která neodpovídá dnešním požadavkům na moderní ubytování. Z ekonomického hlediska by ale její čistá rekonstrukce nedávala smysl. Výhodnější proto bude současné objekty zbourat a začít s výstavbou na zelené louce. Pro nadcházejících minimálně pět let přípravy projektu ale přesto firma počítá s částečnou modernizací a pronájmem získaných prostor pro kanceláře nebo sklady.
Central Group koupil v Krči ubytovací a kancelářský areál Zálesí v ulici Pod Višňovkou. Samotná oblast určená pro budoucí stanici metra D není součástí pozemku. Nicméně Central Group nyní aktivně jedná s městem i okolními vlastníky pozemků o vedení pěších koridorů k příchodu k budoucí stanici a o další spolupráci související s metrem. Budoucí trasa D je logicky také vedena pod nově získaným pozemkem a částečně na něm výstavbu bude omezovat. Na trase budoucího metra D buduje již nyní Central Group svůj bytový komplex Nad Modřanskou roklí.
Central Group je nejaktivnějším investorem do pozemků pro výstavbu a brownfieldů v Praze. V loňském roce koupil například severní část Nákladového nádraží Žižkov, kde hodlá vybudovat moderní Parkovou čtvrť se zhruba 2500 byty doplněnou o komerční prostory v přízemí bytových domů, mateřskou školku, velký park a množství hodnotného veřejného prostoru. V krátké době firma chystá další velké akvizice.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu