23. 11. 2018

Centrum Bořislavka má platné stavební povolení

Výstavba Bořislavka Office & Shopping Centre v pražských Dejvicích se dostává do obrátek. Investor získal pro nadzemní část budov stavební povolení, které nabylo v listopadu 2018 právní moci. Díky tomu se obyvatelé Prahy 6 mohou těšit, že od jara roku 2021 budou moci využívat výhod nové občanské vybavenosti.

Zhruba během  dvou let vyrostou nad stanicí metra Bořislavka čtyři originální budovy ve tvaru krystalů. Architektonické řešení vzešlo z mezinárodní soutěže, ve které uspěli domácí autoři projektu: Aulík Fišer architekti. Po dokončení projektu, které je předběžně plánováno na první kvartál 2021, nabídne BOŘISLAVKA CENTRUM celkem 24.000 m2 kancelářských ploch a 8600 m2 obchodů včetně supermarketu a dalších přibližně 50 obchodních jednotek zaměřených zejména na služby, které v této lokalitě zcela chybí.
Obchodní centrum nabídne lidem nový komfort a rozšíření služeb občanské vybavenosti. K dispozici budou například lékárna, drogerie, kadeřnictví, květinářství, čistírna oděvů a další služby, kavárny ale i park se zelení pro odpočinek a setkávání. Propojení obchodních  pasáží s vestibulem metra ocení zejména místní obyvatelé.  Na úrovni vstupu do metra vznikne malé náměstí – piazzetta, s jedinečným výhledem na pražské panorama. Centrum bude obklopovat dohromady více než tři tisíce čtverečních metrů nových ploch se zelení a vodními prvky, které budou tvořit veřejné prostranství na pozemcích investora. Výsledná skladba kancelářských i obchodních prostor aktuálního projektu, byla koncipována i s ohledem na udržení nižší frekvence dopravy a narůstající potřeby parkovacích míst.
Cílem projektu je od samého začátku vytvořit v Praze 6 architektonicky výjimečné, vyvážené  dílo, které obohatí nejen město jako takové, ale také bude znamenat výrazný přínos pro městskou část. Proto se investor v roce 2012 rozhodl, že původní projekt, který již byl v dané lokalitě povolen, realizovat nebude a nalezne atraktivnější návrh. Zmíněné vítězné architektonické řešení z dílny Aulík Fišer architekti bylo dále diskutováno nejen s místními úřady, ale také s občanskými spolky a starousedlíky. Nakonec se společně podařilo najít finální řešení, ve kterém investor ve spolupráci s autory projektu například  upravil tvar jednotlivých kancelářských budov.
V rámci mnoha jednání vedených s veřejností a lokálními patrioty, jichž se výstavba centra bezprostředně dotýká, se nám podařilo společně s architekty nalézt řešení finální podoby budov včetně zeleně v parteru Centra a v nejbližším okolí. Současně přitom Bořislavka Centrum neztratí svůj originální výraz, který je výsledkem mezinárodního architektonického workshopu z června 2013.” uvedl k tomu Petr Pujman, generální ředitel investora společnosti Bořislavka Office & Shopping Centre.
Co se výstavby týče, dokončujeme stavební jámu, odkud jsme pro představu vyvezli více než 120000m3 horniny. Provádíme založení budov na velko-průměrových pilotech a známkou běžících betonářských prací jsou  první tři postavené jeřáby, ” uzavírá Pujman.
Tisková zpráva Bořislavka Office & Shopping Centre

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek