Sobota 11. července. Svátek má Olga.

02.06.2017 01:06 Tisková zpráva:

Již několikátý rok po sobě budou trávit Češi svoji dovolenou v tuzemsku. Odpovídá tomu nabídka hoteliérů a kempů, servis i ceny. Přes 60 % lidí hodlá utratit do 20 000 korun. Ti, co cestují za hranice vydají dvoj- až trojnásobek, vyplývá z celorepublikového průzkumu pro společnost Fair Credit.

Blíží se období dovolených a 85 % dotázaných plánuje strávit svoji dovolenou v Česku, jen 15 % vycestuje do zahraničí. Většina tak plánuje jednu dovolenou za rok (62 %), jen čtvrtina plánuje 2 dovolené (20 %) a jen ojediněle jde o 3 a více dovolených za rok (3 % dotázaných). Najdou se i tací, kteří vzhledem k ekonomické situaci stráví dovolenou doma (15 %).

“Většinou si na dovolené a na Vánoce vyhodíme z kopýtka a platí to i pro letošní letní sezónu,” říká Ing. Tomáš Konvička, obchodní ředitel Fair Credit. Celkem 17 % dotázaných zvažuje útratu jen do výše 10 000 korun, ale skoro trojnásobek lidí utratí do 20 000 korun (44 % lidí). Ti, co budou cestovat do zahraničí utratí i dvojnásobek (20 %). Do 100 000 korun se vyšplhají výdaje pro 11 % lidí a nad 100 000 korun pro 9 % dovolenkářů.

Většina lidí bude na dovolenou využívat naspořené finance (71 %), jen čtvrtina Čechů (29 %) zvažuje, že si na cestování a volný čas půjčí. “Před zadlužováním na dovolené a Vánoce však varujeme,” dodává Ing. Konvička.

Tisková zpráva: Fair Credit

1 komentář k článku “Češi budou letos trávit dovolenou v Česku, pojedou na týden a utratí do 20 000 korun”

1. Aleš napsal:

Cestování
    My trávíme v Česku každou dovolenou. Přítelkyně má strach z cestování, takže dovolená u moře zatím nepřipadá v úvahu. Já bych k moři jel hrozně rád. v ČR je to sice hezké, ale moře je moře. Proto jsem se rozhodl, že ji objednám k psychologovi https://psycholog-holcner.cz/psychoterapeut-praha/ , aby jí s jejím strachem pomohl.