17. 09. 2018

Český podnikatel staví nemovitosti ve Španělsku

Nejoblíbenějšími španělskými lokalitami, kde Češi kupují nemovitosti, jsou pobřeží Costa Blanca a Costa del Sol. Na Costa Blanca lze koupit nový apartmán v pěší vzdálenosti od moře již od cca 150 000 EUR.  Aktuálně zde vzniká projekt českého podnikatele Jana Tlačbaby, který v oblasti Playa Cabopino staví nové apartmány.

„Marbellu považuji za nejlepší rekreační oblast ve Španělsku. Navíc tam sám již několik let jezdím. Proto když se naskytla příležitost zahájit nový projekt v této oblasti, neváhal jsem. Marbella je velmi oblíbená a mnoho pozemků blízko u moře již není. My jsme měli štěstí, náš projekt se nachází pouze 500 metrů od písečné pláže,“ říká Jan Tlačbaba.

Costa del Sol je prestižní kosmopolitní oblast u moře a golfových hřišť s perfektním zázemím a službami. Zejména Marbella a přilehlá marina Puerto Banus si zachovávají status výjimečného místa pro celoroční pobyty u moře a golfu. Španělsko bylo pro Evropany po mnoho let oblíbeným místem pro koupi nemovitosti jako rekreačního objektu, či na trvalé bydlení. Krize od roku 2007 omezila nákupy i výstavbu, ale v posledních letech dochází opět k nárůstu.

Rostoucí zájem Čechů o španělské nemovitosti potvrzuje také Jan Rejcha ze společnosti Rellox, která se specializuje na zahraniční reality: „V době realitní krize byl zájem o španělské nemovitosti ze strany Čechů v podstatě nulový. Všichni měli obavy z dalšího vývoje. Poslední tři roky, kdy se situace na španělském realitním trhu stabilizovala, je patrný nárůst zájmu také ze strany českých klientů. Aktuálně je Španělsko společně s Chorvatskem nejoblíbenější destinací pro české investory do přímořských realit.“

Dobrou zprávou pro investory je i lepší dostupnost díky novým přímým leteckým linkám ze střední Evropy do řady španělských měst. Pokud využijete letiště v Praze, můžete letět do Barcelony, Valencie, Almérie, Málagy i na Mallorku bez přestupů. Tyto lety jsou do všech destinací kromě Almérie nabízeny celoročně.

Jan Rejcha z Relloxu, který projekt v oblasti Playa Cabopino nabízí klientům v České republice, upřesňuje základní parametry: „Projekt nabízí celkem 27 apartmánů. Aktuálně jsou k dispozici apartmány o velikosti od 110 m² až 300 m² v ceně od 365 000 EUR bez DPH. Apartmány může vlastník využívat 365 dnů v roce. Mnoho Čechů jezdí na jih Španělska trávit Vánoce či Velikonoce, nebo si jen přes zimu zahrát golf. Nemovitosti v této oblasti jsou ale i zajímavou investicí. V případě dalšího pronájmu mohou roční výnosy dosáhnout 6 % až 8 % po odpočtu provozních nákladů a před zdaněním.“ K tomu Jan Tlačbaba doplňuje: „Marbella je jednou z mála oblastí ve Španělsku, kde ceny nemovitostí neklesly ani v období krize.“

Tisková zpráva: Rellox

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek