26. 04. 2019

ČMSS snižuje úrokové sazby zajištěných úvěrů o 0,15 bodu

Českomoravská stavební spořitelna s účinností od dnešního dne snižuje úrokové sazby úvěrů o 0,15 procentního bodu. Zajištěné úvěry tak lze v ČMSS získat se sazbou od 2,34 procenta. Klesly přitom úrokové sazby pro nové klienty i pro refinancování.

„Stavební spořitelny se financují výhradně z klientských vkladů, proto jsou už více než rok levnější než hypoteční banky. Právě levnější zdroje nám umožňují snížit úrokové sazby našich úvěrů,“ vysvětlil člen představenstva ČMSS Jochen Maier.
ČMSS po snížení o 0,15 procentního bodu nabízí nejnižší sazbu zajištěných úvěrů na 2,34 procenta. Tato sazba není platná jen pro nové klienty, ale mohou ji získat i zájemci hledající refinancování svých hypoték z jiných bank. „Kvůli regulacím České národní banky došlo v prvních měsících letošního roku k poklesu objemu poskytnutých úvěrů. O to větší roli bude hrát refinancování, kde se banky budou přetahovat o každého klienta,“ dodal Jochen Maier s tím, že fixace letos skončí více než 100 tisícům majitelů hypoték.
Stavební spořitelny mají v současné době výhodu v nižších úrokových sazbách. To se v loňském roce projevilo v téměř třetinovém nárůstu zájmu o úvěry, když stavební spořitelny poskytly téměř 70 miliard Kč. Letošní rok čeká trh, podobně jako hypoteční byznys, zpomalení způsobené novými regulacemi ČNB.
V prvním čtvrtletí uzavřela ČMSS úvěrové obchody v objemu přes 4,5 miliardy Kč.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek