30. 09. 2022

ČNB schválila prospekt pro IPO liberecké HARDWARIO, společnost vstupuje na pražskou burzu

Česká firma HARDWARIO, která se zaměřuje na obor budoucnosti – internet věcí (IoT), dnes obdržela souhlas České národní banky (ČNB) k veřejné nabídce akcií (IPO). Akcie společnosti bude možné upsat v rámci veřejné nabídky prostřednictvím člena burzy v termínu od 4. do 18. října 2022. Následně se s akciemi HARDWARIO bude obchodovat na trhu START Burzy cenných papírů Praha. Úspěšný rozvoj firmy dokresluje v září představené nové řešení bezdrátového monitoringu spotřeby strojů na bázi technologií internetu věcí s využitím technologií Vodafone a Microsoft.

„Veřejná nabídka akcií a vstup na pražskou burzu jsou zásadním milníkem v rozvoji naší společnosti. Přestože jsme z historického pohledu mladou firmou, dokázali jsme přijít s vlastními produkty na vysoce konkurenčním trhu IoT, které svojí inovativností a promyšleností mají úspěch u řady globálních společností. Nyní dáváme možnost i dalším investorům, kteří nám chtějí pomoci zrychlit růst a plně rozvinout naše know-how,“ uvedl CEO a spoluzakladatel společnosti Alan Fabik.

„Je skvělé, že se na startovní čáru staví další firma, a opět z oboru, který není doposud na trhu reprezentován. Držím Hardwariu palce, aby navzdory složité tržní situaci, úspěšně oslovil investory a mohl se zařadit mezi emitenty trhu START,“ říká Petr Koblic, generální ředitel Burzy cenných papírů Praha.

V rámci IPO bude v nabídce 2.870.000 kusů akcií. Cenové rozpětí objednávek bylo stanoveno od 17 Kč až do 25 Kč za jednu akcii. Minimální velikost objednávky (LOT) činí 1.000 ks akcií, tedy 17 až 25 tisíc korun. Společnost HARDWARIO očekává, že prostřednictvím IPO získá nový kapitál v objemu 48,79 až 71,75 milionu korun.

Získané prostředky využije HARDWARIO k posílení provozního cash-flow a obchodu, ale rovněž skladových zásob a vývoje vlastních inovativních produktů. V kombinaci s bankovními úvěry a optimalizací kapitálové struktury bude spolehlivě zabezpečeno plnění objednávek i v řádech vyšších tisíců kusů, což pomůže budování silné pozice HARDWARIO na globálním trhu průmyslového IoT.

Akcie v rámci veřejné nabídky je nejsnáze možné zakoupit u FIO Banky, PATRIA nebo portále opPORTUnity. Případně je možné využít libovolného člena Burzy cenných papírů Praha, jejichž seznam je k dispozici na stránkách pražské burzy – www.pse.cz.

REKLAMA

HARDWARIO od svého založení dodává zákazníkům zařízení pro průmyslový internet věcí, která jsou založena na moderních bezdrátových přenosových technologiích, tzv. LPWAN. Tyto inovativní technologie se vyznačují velmi nízkou spotřebou a vysokou dostupností signálu. V kombinaci s vlastním hardwarem s velmi nízkou spotřebou dokáží HARDWARIO a jeho partneři přenášet požadovaná data odkudkoli, a to i z míst bez standardního připojení k elektrické síti a internetu.

Obchodní příležitosti pro své výrobky a služby nachází HARDWARIO v mnoha průmyslových oborech – ve výrobě, retailu, správě budov, zemědělství, lesnictví nebo zdravotnictví. Mezi koncové uživatele produktů HARDWARIO patří již dnes celá řada významných firem, jako například ŠKODA AUTO, LEGO, ASAHI, ArcelorMittal, Siemens nebo Coca-Cola. Mezi technologické partnery pak patří operátoři mobilních sítí a společnost Microsoft. Společnost má pobočky ve Velké Británii, Polsku a USA.

Prospekt emitenta, prezentaci pro investory a další dokumenty HARDWARIO naleznete na tomto odkazu – https://www.hardwario.com/cs/ipo/.