06. 12. 2013

Subjekty:
ČSOB

ČSOB vybrala návrh druhé budovy centrály v Radlicích

„Cílem výstavby je dokončit optimalizaci portfolia budov v Praze, především snížit náklady na jejich provoz. Nová centrála zjednoduší a zefektivní spolupráci celého ústředí skupiny,“ říká Zora Křičková, výkonná ředitelka útvaru Facilities management ČSOB.

ČSOB na jaře tohoto roku oslovila pět architektonických ateliérů. „Nakonec jsme zvolili variantu, která nejlépe splňovala veškeré naše požadavky. V tuto chvíli máme vybranou studii a zpřesňujeme zadání pro výběrové řízení na developera, jež bude zahájeno začátkem příštího roku,“ dodává Zora Křičková.

V nové budově ústředí bude pracovat zhruba 1400 lidí, kteří jsou dnes rozmístěni v různých objektech po celé Praze. V následujících měsících zahájí proto ČSOB prodej části z nich – kromě budovy v Roztylské ulici na Chodově půjde také o budovy na Pankráci a v Holešovicích v ulici U Průhonu, avšak s podmínkou, že je až do přestěhování bude moci využívat. Do Radlic se přesunou kromě zaměstnanců banky také zaměstnanci některých dceřiných společností sídlících v Praze.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu